Recept dana: Pita krompiruša iz tiganja

Recept dana: Pita krompiruša iz tiganja

Uzmite gotove kore za pite i savijače i ubrzajte ceo proces pripreme ovog slasnog jela. Današnji recept je brza pita krompiruša iz tiganja!


Foto: Shutterstock



Sastojci za brzu krompirušu:


- 7 svežih listova za pite i savijače


- 125 ml ulja za premazivanje


- 250 ml mineralne vode za premazivanje



Za nadev:


- 400 g krompira


- 120 g luka


- 1 čajna kašičica soli


- ½ čajne kašičice bibera


- 1 kašičica ulja



Priprema:


1. Ogulite krompir i izrendajte ga. Izrendajte i očišćeni luk, posolite, pobiberite, dodajte ulje i sve dobro promešajte. Dobili ste nadev za krompirušu.


2. Iscepkajte pet listova za pite i savijače na manje delove.


3. Uljem premažite dno tiganja, te preko njega stavite dva cela lista za pite i savijače. Neka se listovi preklapaju na sredini i prelaze preko rubova tiganja.


4. Uljem premažite i dno kora pa preko njih stavite nešto iscepkanih listova, malo ulja i dvije kašičice mineralne vode.


5. Preko iscepkanih listova stavite dve od tri kašike nadeva. Ponavljajte isti postupak dok ne potrošite sav nadev i testo.


6. Cele listove koje vire preko ruba tiganja na kraju presavijete i dobro namažite uljem i preostalom mineralnom vodom. Prekrijte tiganj folijom i pustite da nepečena krompiruša odstoji tako oko 10 minuta.


7. Stavite tiganj na laganu temperaturu, poklopite ga i pecite oko 25 do 30 minuta.



8. Po isteku tog vremena okrenite krompirušu, ponovo poklopite i pecite još 25 do 30 minuta.


9. Poslužite toplo.


Затворено за коментаре.