Da li ste znali da Elvis Prisli ima ulicu u Beogradu?

Da li ste znali da Elvis Prisli ima ulicu u Beogradu?

“Kralj rokenrola” Elvis Prisli prošle godine je dobio svoju ulicu u Beogradu, u Zemunu, između ulica Usnije Redžepove i Šabana Bajramovića. 

Foto: Youtube/screenshot

Iako na prvi pogled ne tako važno pitanje, imena ulica govore mnogo o gradovima i zemlji, njenim građanima, istoriji, tradiciji, ali i aktuelnom političkom i strateškom opredeljenju.

Ukoliko šetate ulicama određenih beogradskih opština, vrlo je verovatno da ćete naići na nazive koji bi vas mogli začuditi.

Na plavim tablama našla su se znamenita imena naše istorije, ali i svetski poznatih ličnosti. Tako slavni kralj roka Elvis Prisli ima svoju ulicu u Zemunu. 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) дана

Batajnica može da se pohvali ulicom koja nosi ime našeg proslavljenog glumca Velimira - Bate Živojinovića, dok u Ugrinovcima "ponovo vozi" čuveni tandem Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja. Nedaleko od njih, svoj kutak ima i Dragomir Bojanić Gidra, baš kao i Milorad Mandić Manda, dok u Zemunu živi sećanje i na Marinka Madžgalja.

Pored glumaca, i sportisti imaju svoje ulice. Neki od njih su najbolji strelac u istoriji našeg fudbala Slobodan Santrač, košarkaš Slobodan Janković, pa “bombarder” Bora Kostić, ali i rival iz suprotnog tabora Mane Bajić. Ulicu ima i šahista Nikola Karaklajić, ali i Jelena Genčić, rukometašica i teniserka, jedna od najzasluženijih za otkrivanje Novaka Đokovića, čije ime nosi jedna ulica u Batajnici.

Zatvoreno za komentare.