Američki roker dobio ulicu u Beogradu!

Američki roker dobio ulicu u Beogradu!

“Kralj rokenrola” Elvis Prisli dobio je svoju ulicu u Beogradu, u Zemunu, između ulica Usnije Redžepove i Šabana Bajramovića. Poznati sportisti, glumci, muzičari, novinari, arhitekte, samo su neki od onih koji su nedavnom odlukom Skupštine grada dobili svoje ulice u prestonici.

Foto: Instagram

Iako na prvi pogled ne tako važno pitanje, imena ulica govore mnogo o gradovima i zemlji, njenim građanima, istoriji, tradiciji, ali i aktuelnom političkom i strateškom opredeljenju.

Ukoliko šetate ulicama određenih beogradskih opština, vrlo je verovatno da ćete naići na nazive koje doskora niste videli. A mnogi nisu ni čuli da su gradski odbornici usvojili nova imena za stotine i stotine ulica na opštinama Zemun, Novi Beograd i Mladenovac.

Na plavim tablama našla su se znamenita imena naše istorije, ali i svetski poznatih ličnosti. Tako je slavni kralj roka Elvis Prisli dobio svoju ulicu u Zemunu. A ono što je posebno interesantno je što će se ova saobraćajnica, blizu Pazovačkog puta, nalaziti između ulica Šabana Bajramovića i Usnije Redžepove.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) дана

Batajnica će ubuduće moći da se pohvali ulicom koja će nositi ime našeg proslavljenog glumca Velimira - Bate Živojinovića, dok će se u Ugrinovcima ponovo “susresti” čuveni tandem Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja. Nedaleko od njih, svoj kutak dobiće Dragomir Bojanić Gidra, baš kao i Milorad Mandić Manda, dok će sećanje u Zemunu živeti na svoj način i na Marinka Madžgalja.

Pored glumaca, i sportisti su dobili svoje zaslužene ulice. Neki od njih su najbolji strelac u istoriji našeg fudbala Slobodan Santrač, košarkaš Slobodan Janković, pa “bombarder” Bora Kostić, ali i rival iz suprotnog tabora Mane Bajić. Ulicu je dobio šahista Nikola Karaklajić, ali i Jelena Genčić, rukometašica i teniserka, jedna od najzasluženijih za otkrivanje Novaka Đokovića, čije će ime nositi jedna ulica u Batajnici.