Beograđani se spremaju za vikend u karantinu: Ispred supermarketa veliki redovi

Beograđani se spremaju za vikend u karantinu: Ispred supermarketa veliki redovi

Nakon prošlog vikenda kada smo imali najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja, pred nama je još duži koji počinje sutra u 17 sati i trajaće sve do ponedeljka u 5.00.

Foto: Shutterstock

Građani neće izlaziti iz svojih domova dva i po dana, te su stoga već danas krenuli da se snabdevaju potrebnim namirnicama.

Prodavnice će raditi sutra do 15 sati, a nakon toga će biti zatvorene do ponedeljka. To je i razlog zbog kojeg su se i danas formirali ogromni redovi ispred pojedinih supermarketa.

Snimak koji je nešto posle podneva objavljen na društvenoj mreži Tviter najbolje opisuje brojčano stanje ljudi koji su čekali u redu ispred jednog supermarketa, a koji se pruža u nedogled.

"Redić za Lidl...", napisao je korisnik Tvitera dok je snimao nepregledan red koji se formirao.

Podsetimo, odlukom Vlade Srbije produžen je policijski čas vikendom, pa tako građani prošlog vikenda nisu mogli da izlaze od subote u 13 sati do ponedeljka u 5 časova ujutru. Ovog vikenda, očekuje nas još duži policijski čas koji počinje već u petak u 17 sati.

Kada je reč o penzionerima, koji su prošlog vikenda mogli da idu u prodavnicu u subotu u jutarnjim terminima, on je u susret predstojećem vikendu promenjen. Po najnovijoj odluci, oni će nabavku moći da obave dan ranije, u petak, u periodu od 4 do 7 časova ujutru.

Zatvoreno za komentare.