Danas je poslednji dan - evo šta treba uraditi ako vam još uvek nije stigla uplata od 30 evra

Danas je poslednji dan – evo šta treba uraditi ako vam još uvek nije stigla uplata od 30 evra

Danas je treći i poslednji dan kako država građanima uplaćuje 30 evra. Penzioneri su u ponedeljak dobili svoj novac, juče je novac dobilo još oko 2 miliona građana, a danas bi ih isto toliko na računu trebalo da vidi uplatu od tačno 3.573 dinara.

Foto: Shutterstock

Oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Provera statusa uplate 30 evra

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave".

Foto: printscreen

Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte i odmah ćete dobiti informaciju.

Foto: printscreen

- Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra ne treba da se prijavljuju za dodatnu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru. Takođe, ni korisnici penzija, primaoci socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, napominje se u ministarstvu.

Foto: printscreen

- Ostali punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, koji se prethodno nisu prijavili za dva puta po 30 evra, a sada žele da dobiju dopunsku pomoć u iznosu od 20 evra moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, u periodu od 15. do 30. novembra.

Takođe, svi oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište ili ličnu kartu treba da se prijave ukoliko žele pomoć.

Zatvoreno za komentare.