Evo šta je državljanima Srbije potrebno za putovanje po regionu

Evo šta je državljanima Srbije potrebno za putovanje po regionu

Državljani Srbije od danas mogu bezuslovno da putuju u Bosnu i Hercegovinu. A evo šta je državljanima Srbije potrebno za putovanje po regionu.

Foto: Shutterstock

Savet ministar BiH je prošle sedmice odlučio da otvori granice za sve susedne zemlje, Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

Za državljane drugih zemalja za ulazak u BiH je potreban negativan test na korona virus ne stariji od 48 sati.

Savet ministara BiH je ovu odluku doneo zbog poboljšanja epidemiološke situacije u regionu.

Danas se otvaraju aerodromi u BiH. Aerodromi u Sarajevu, Tuzli i Mostaru se otvaraju za međudržavni saobraćaj uz poštovanje određenog režima.

Crna Gora je od ponoći otvorila granicu sa Srbijom, čiji državljani će od danas u tu državu moći da uđu samo sa negativnim PSR testom, ne starijim od 72 sata ili dvonedeljnim karantinom.

Foto: Shutterstock

Prema Srbiji su otvoreni granični prelazi: Ranče - Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja - Prijepolje, Vuče - Godovo na putnom pravcu Rožaje - Tutin i Čemerno na putnom pravcu Pljevlja - Priboj.

Prema poslednjim informacijama NKT-a u Crnu Goru, bez karantina i izolacije, moći će stanovnici 131 zemlje, među kojima su i Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina.

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je još 28. maja otvaranje granice za turiste iz 10 zemalja, a iako je najavljeno da će se lista proširivati u skladu sa situacijom, među državama za koje je hrvatska granica otvorena još uvek nema Srbije.

Od danas je otvorena i granica sa Bugarskom.

Zatvoreno za komentare.