Google u Beogradu omogućuje pregled gradskog prevoza ?

Google u Beogradu omogućuje pregled gradskog prevoza ?

Google Maps u Beogradu od juče su konačno omogućile korisnicima da na svojim pametnim telefonima dobiju uvid u kretanje gradskog prevoza, cene karte i druge bitne informacije o GSP-u.

Foto: Shutterstock

Dugo smo čekali, ali konačno se isplatilo. Servis Google Transit koji funkcioniše u okviru Google Maps koje najčešće koristimo za navigaciju, od juče je i zvanično dostupan za korisnike u Beogradu.

Poput drugih velikih gradova Evrope i sveta, ali i nekolicine domaćih gradova koji su još pre uveli ovu opciju, srpska prestonica konačno je dobila ovaj koristan servis koji će umnogome pomoći stanovnicima, ali i turistima da se još bolje snađu u javnom gradskom prevozu.

Naime, ukoliko ukucate željenu destinaciju u pomenutoj aplikaciji dobićete grafički iscrtanu rutu uz broj gradskoj prevoza koji možete sačekati, za koliko autobus dolazi i koliko košta cena karte.

Ostaje samo još da se vidi da li će i drugi veći gradovi u Srbiji dobiti sličnu funkciju. Google Transit je već od danas moguće koristiti na poznatoj aplikaciji za iOS i Android operativne sisteme, kao i na web-u.

Zatvoreno za komentare.