Gradski prevoz će uskoro početi da radi po novim pravilima

Gradski prevoz će uskoro početi da radi po novim pravilima

Za gradski prevoz neće više važiti pravila kao do sada, već će ona biti propisana u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje kako bi se zaštitili i putnici i zaposleni u GSP-u, kaže predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Foto: Shutterstock

Nikodijević je za jutarnji program TV Pink rekao da ćemo svi morati da se navikavamo na nove mere predostrožnosti koje će propisati način ulaska i izlaska iz vozila na jedna vrata, držanje propisane distance, korišćenje zaštitne opreme putnika i vozača, saopštila je Gradska uprava.

Kako je istakao, sve će to biti deo nove kulture ponašanja u javnom prevozu i za sada se čekaju procene epidemiologa i odluka Vlade.

Predsednik gradskog parlamenta podsetio je na postojanje koridorskih linija, čiji je cilj prevoz zdravstvenih radnika do kliničko-bolničkih centara, ali i drugih koji imaju radne naloge, ističući da gradski prevoz neće biti ođednom vraćen.

Foto: Shutterstock

- Kada Vlada Srbije bude donela odluku mi ćemo postepeno početi da puštamo gradski prevoz i kako bude rasla privredna aktivnost i bude počinjao da radi veći broj privrednih subjekata, tako ćemo i počinjati sa uvođenjem linija gradskog prevoza u ponovni rad - napominje Nikodijević.

Naglasio je da će i ovog vikenda javno-komunalna preduzeća raditi ono što je u njihovom opisu dužnosti u vreme vanrednog stanja, što uključuje dezinfekciju ulica, stambenih zgrada, čišćenje međublokovskih površina…

Zatvoreno za komentare.