Kompanija Imlek donirala 40 tona mazuta neophodnog za predstojeću zimsku sezonu

Kompanija Imlek donirala 40 tona mazuta neophodnog za predstojeću zimsku sezonu

Zaječar, 25.11.2021 – Imlek kao društveno odgovorna kompanija podržao je snadbevanje grada Zaječara energentima neophodnim za neometano grejanje tokom predstojećeg zimskog perioda. Kao kompanija kojoj je strateško opredeljenje društveno odgovorno poslovanje, a imajući u vidu sve težu situaciju u oblasti energetike, Imlek je gradu Zaječaru donirao četrdeset tona mazuta.

Gradska opština Zaječar i Javno komunalno-stambeno preduzeće „Zaječar“ se suočavaju sa manjkom energenata za potrebe redovnog snabdevanja i pružanja usluga daljinskog grejanja. Industrijsko gorivo mazut, neophodan je energent za obezbeđivanje toplotne energije kojim će se tokom cele grejne sezone održavati toplina u domovima širom gradske opštine, kao i u javnim ustanovama Zaječara, poput škola i domova zdravlja koji su najveći korisnici ove usluge.

„Imlek je kompanija koja već dugi niz godina neguje društvenu odgovornost prema zajednici, i podržava je kada god se za to ukaže prilika. Kroz razgovor sa lokalnim predstavnicima i gradonačelnikom Ničićem upućeni smo u poteškoće sa kojima se Zaječar suočava, i odlučili smo da damo svoj doprinos u najkraćem vremenskom roku. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo doniranjem četrdeset tona mazuta podržali grad Zaječar da obezbedi neometano grejanje tokom predstojeće zime.

Kompanija je svojom blagovremenom reakcijom ponovo pokazala visok nivo društvene odgovornosti u svom poslovanju. Koristimo ovu priliku da pozovemo i ostale privredne subjekte da pomognu i podrže svoje sugrađane“ – saopštila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

„Izuzetno cenimo ovaj čin pomoći firme Imlek. Hvala vam u ime građana Zaječara i u moje lično ime, jer će ova donacija umnogome pomoći našem gradu da nesmetano upotpuni svoje rezerve. Grad Zaječar je veliki korisnik daljinskog grejanja, a tu pre svega mislim na ustanove i škole, gde odlazi oko 50 odsto usluga isporuke toplotne energije, dok 50 odsto odlazi na građanstvo. Imali smo problema u našem komunalnom preduzeću, kome je povereno grejanje, a ja se nadam da ćemo ubuduće, bez trzavica, našim građanima obezbediti nesmetano grejanje tokom cele grejne sezone.

Grad Zaječar plaća kamate iz prošlog perioda, mi i dalje robnim rezervama plaćamo na hiljade tone mazuta, kamate, mi nismo u zavidnoj situaciji, tako da nam ova donacija dolazi kao jedan značajan vid pomoći, koji će olakšati funkcionisanje JKSP ,,Zaječar“, a samim tim i kontinuiranu isporuku toplotne energije. Nadam se većoj odgovornosti našeg preduzeća u narednom periodu, a Imleku još jednom veliko hvala, jer je pokazao kako posluje firma sa visokom društvenom odgovornošću“ – izjavio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Zatvoreno za komentare.