Jedan od najskupljih automobila na svetu osvanuo u hrvatskim oglasima

Jedan od najskupljih automobila na svetu osvanuo u hrvatskim oglasima

Ukoliko ste pomislili da su iznosi od 300 do 350 hiljada evra plafon ponude u Hrvatskoj, prevarili ste se. Ovaj bolid je deset puta skuplji.

Izvor: screenshot/index.hr/oglasi

Skuplji je i od Bugattija Chiron, koji predstavlja merilo ekskluzivnosti u svetu hipersportskih automobila. U pitanju je McLaren, i to najradikalniji i najnoviji pripadnik iz serije Ultimate - model Speedtail, koji košta 3,7 miliona evra.

McLaren Speedtail je na tržište stigao 2020. godine, a jedan od svega 106 dostupnih primeraka ponuđen je na oglasima u Hrvatskoj.

Radi se o posebnom automobilu izdužene siluete kako bi imao što bolju aerodinamiku. Jer njegov cilj je brzina, a ovaj automobil je jedan od najbržih na svetu, piše Index.

Brzinu od 300 km/h postiže za samo 12,8 sekundi ili 0,3 sekunde pre Chirona. Ne posustaje sve do oznake 400 km/h na brzinomeru, a u stanju je i da je malo pređe.

Izvor: screenshot/index.hr/oglasi

Vozač smešten u sredini kokpita mora obuzdati preko 1.000 KS snažan hibridni pogon. Da bi to uspeo, na raspolaganju su mu sve moderne tehnologije, a kako bi išao što brže, automobil nema ni klasične retrovizore.

Izrađen u velikoj meri od ugljeničnih vlakana, ovaj bolid teži svega 1.600 kg. Pritom, dužina vozila iznosi čak 5.137 mm.

Primerak u Index Oglasima nudi se po ceni od 27,8 miliona kuna, ili oko 3,7 miliona evra. Automobil se može pogledati tek nakon što dokažete da ste ozbiljan kupac.

Zatvoreno za komentare.