Pravi heroj: Mladić platio sve dugove penzionera u apoteci

Pravi heroj: Mladić platio sve dugove penzionera u apoteci

Nepoznati mladić je u bosanskom Maglaju u apoteci platio dugove penzionerima koji su lekove kupovali na dug, tvrdi Zeničanin Aldin Kajmaković.

Foto: Shutterstock

Nakon što je video jednog penzionera kako pita apotekarku može li platiti kad mu stigne penzija, mladić se spremno ponudio da plati njegov lek, a zatim zamolio apotekarku da mu zbroji dugove svih penzionera i sve zajedno platio oko 200 evra.

Dirnut njegovim gestom, Kajmaković, koji se tom prilikom zatekao u apoteci, sve je objavio na svom Fejsbuk profilu.

"Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lek i ako ima još nešto duga od ranije. Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lekove na veresiju do penzije, momak je zamoli da zbroji sve dugove koje imaju penzioneri. Nakon kraćeg vremena, lik plati skoro 200 evra, a apotekarka ostade plačući jer nije verovala da se u današnjem vremenu mogu dogoditi takve stvari.  Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postideh se zbog njegovog dobročinstva", napisao je on.

Status je u manje od 24 sata dobio preko tri hiljade lajkova, a podeljen je preko 500 puta. Mnogi su, kao i Aldin, ostali zatečeni dobrotom nepoznatog mladića.

Sličan potez u regionu je imao letos je jedan Trsteničanin, koji je platio je unapred sve julske komunalne račune za ceo komšiluk svoje zgrade.

Zatvoreno za komentare.