Najmanji stan u Srbiji prodaje se po basnoslovnoj ceni

Najmanji stan u Srbiji prodaje se po basnoslovnoj ceni

Stanovi u Beogradu poslali su vrlo skupi, to već i ptice na grani znaju. Izgleda da ptice na Vračaru ne znaju koliko košta stajanje na toj grani.

Foto: Shutterstock

Jedan stan na ovoj lokaciji, ne veći od mnogih ostava, prodaje se za skoro dvadeset hiljada evra. Caka je u tome što taj stan ima samo osam kvadrata.

Da, da, lepo ste pročitali - osam kvadratnih metara. Neko prodaje stan (ako se to uopšte može nazvati stanom) koji ima osam kvadrata! Kvadrata ima toliko malo da možete na prste da ih prebrojite, ali jedan košta čak 2.125 evra po kvadratnom metru.

Cene na Dorćolu su još jače. Na oglasima za prodaju stanova možete naći ponudu za stan na Dorćolu od 10 kvadrata koji košta 39.900 evra, odnosno skoro 4.000 evra po kvadratu! Toliko očigledno košta ulazak u krug dvojke.

Potpuno je neverovatno i pomisliti da u Srbiji postoje čitave kuće sa okućnicom koje možete kupiti za manje od 10.000 evra, dok na Vračaru za duplo veći novac dobijate prostor za život u kojem je život teško i zamisliti.

Jedno je sigurno, ko god se odluči za život u mikro stanu moraće da bude vrlo fleksibilan, skroman i očigledno - mršav! Kada stan ima osam kvadrata svaka ušteda prostora mnogo znači.

Zatvoreno za komentare.