Nastavak uspešne saradnje: Još jedna Ikea u Srbiji?

Nastavak uspešne saradnje: Još jedna Ikea u Srbiji?

Kompanija Ikea planira da do proleća 2020. izgradi trgovački centar, koji će biti pored već postojeće robne kuće u predgrađu Beograda.

Foto: Shutterstock

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Stefanom Vanoverbekeom, direktorom kompanije "Ikea" za Jugoistočnu Evropu, o nastavku uspešne saradnje i novoj investiciji koju Ikea planira da realizuje u Srbiji, vrednoj 50 miliona evra.

"Zadovoljstvo mi je što nastavljamo dobru saradnju i što će Ikea graditi novu robnu kuću u Beogradu. Taj projekat ne samo da će doneti našoj zemlji nove prihode i investiciju vrednu 50 miliona evra, već će doprineti zapošljavanju novih 400 ljudi", rekla je Mihajlovićeva, preneo je Tanjug.

Vanoverbeke je zahvalio Mihajlovićevoj, rekavši da je dobra, otvorena saradnja rezultirala nastavkom investiranja u Srbiji, čime će ukupna vrednost investicija ove kompanije u Srbiji iznositi 120 miliona evra.

Foto: Shutterstock

"Plan nam je da na proleće naredne godine započnemo izgradnju novog ritejl parka i da bude otvoren na proleće 2020. godine. Predlažem da sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpišemo Memorandum o razumevanju, kako bismo projekat realizovali efikasno, kao i sve do sada", rekao je on.

Međutim, tokom dana kompanija Ikea saopštila je da će u Beogradu graditi trgovački centar, koji će biti smešten pored njene robne kuće u Bubanj potoku.

U toj kompaniji navode da nije tačno da će u Beogradu graditi još jednu robnu kuću Ikea, kao što je danas ranije saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: Shutterstock

Kompanija će, zapravo, graditi ritejl park (Beogradski trgovački centar) čija bi izgradnja trebalo da počne na proleće 2019. godine i da bude otvoren 2020.

Vanoverbeke je istakao da Ikea poštuje princip jednakih zarada muškaraca i žena, te da pruža podršku zaposlenima u usklađivanju roditeljskih obaveza sa poslovnim ciljevima.

"'Ikea' je odličan primer poštovanja principa rodne ravnopravnosti i unapređenja položaja žena.

Zajedničkim aktivnostima možemo doprineti da se žene ekonomski osnaže i budu ravnopravne u ostvarivanju svojih prava", rekla je Mihajlovićeva.

Zatvoreno za komentare.