Novi režim saobraćaja od 1. decembra!

Novi režim saobraćaja od 1. decembra!

Od 1. decembra počinje da se primenjuje novi režim saobraćaja teretnih i zaprežnih vozila i vozila za snabdevanje na teritoriji grada Beograda. Najveća razlika je snabdevanje maloprodajnih objekata unutar i van zone koji će se sa kolovoza obavljati u periodu od 20h do 7h.

Foto: Shutterstock

Teretna i zaprežna vozila i snabdevanje na teritoriji grada Beograda definisano je da se na teritoriji gradskih opština: Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica teretna vozila koja nisu u tranzitu i čija najveća dozvoljena masa prelazi 3,5 t mogu kretati, zaustaviti i parkirati mimo utvrđenog režima saobraćaja dok traje utovar – istovar, ali ne duže od 15 minuta, i to na osnovu dozvole, u formi rešenja, koju izdaje Sekretarijat za saobraćaj.

Unutar zone oivičene ulicama: Klanički kej, Dunavskom, Bulevarom vojvode Bojovića, Karađorđevom, Savski trg, Savskom, Auto-put, Toplice Milana, Vladimira Tomanovića, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića, Bulevarom kralja Aleksandra, Batutovom, Dimitrija Tucovića, Ruzveltovom, Mije Kovačevića i Bulevarom despota Stefana:
teretna vozila do 12 t najveće dozvoljene mase za snabdevanje maloprodajnih objekata, mogu se kretati u vremenu od 9.00 do 14.00 i od 18.00 do 7.00 časova, a zaustaviti i parkirati na kolovozu u vremenu od 20.00 do 07.00 časova;

Foto: Shutterstock

Mešalice za beton za snabdevanje gradilišta, mogu se kretati i vršiti snabdevanje u vremenu od 00.00 do 24.00 časova.

Van zone oivičene pomenutim ulicama teretna vozila mogu se kretati u vremenu od 0 do 24 sata, a zaustaviti i parkirati na kolovozu u vremenu od 20.00 do 07.00 časova.

Teretna vozila kojima se vrši snabdevanje maloprodajnih objekata najveće dozvoljene mase do 3,5 t mogu se kretati unutar i van zone oivičene pomenutim ulicana u vremenu od 00.00 do 24.00 časa, a u vremenu od 20.00 do 07.00 časova mogu se zaustaviti i parkirati mimo utvrđenog režima saobraćaja, na kolovozu dok traje utovar – istovar, ali ne duže od 15 minuta, na osnovu dozvole koju izdaje Sekretarijat za saobraćaj.

Zatvoreno za komentare.