Objavljen datum vraćanja "Pobednika" na Kalemegdan

Objavljen datum vraćanja „Pobednika“ na Kalemegdan

Posle skoro tri i po meseca koliko traju radovi na restauraciji, konačno je poznat tačan datum kada će "Pobednik" biti vraćen na Beogradsku tvrđavu.

Foto: Shutterstock

Prilikom posete i radnog sastanka stručnog tima Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, predstavnika izvođača i stručnog i konzervatorskog nadzora, ateljeu vajara dr Zorana Kuzmanovića koji završava radove na obnovi bronzane skulpture, doneta je konačna odluka:

"Pobednik" se iz ateljea u Smederevu vraća na Beogradsku tvrđavu 12. februara!", objavljeno je na zvaničnoj Facebook strani Zavoda za zaštitu spomenika.

Međutim to nije sve, već narednog dana 13.02.2020. godine od 10-16 časova svi zaiteresovani građani biće u prilici da pogledaju izloženu skulpturu na platou Gornjeg grada u neposrednoj blizini postamenta.

Vraćanje na postament je predviđeno za petak 14.02.2020. godine, naveo je Zavoda za zaštitu spomenika.

Zbog datuma kada će "Pobednik" biti vraćen na postolje, usledili su i komentari.

"Pošto je finalno vraćanje 14. februara na Dan zaljubljenih, što ne sklepate i neku "Pobednicu" da ne bude sam", napisano je na Tviteru.

Dakle, Beograđani, ali i mnogi turisti, biće u prilici 13. februara da iz blizine osmotre "Pobednika" i na licu mesta se uvere u sve radove koji su na njemu izvršeni.

Zatvoreno za komentare.