Posebni uslovi u Lidlu: Ovo je prvi put da Lidl uvodi ovakav vid kupovine na neko tržište

Posebni uslovi u Lidlu: Ovo je prvi put da Lidl uvodi ovakav vid kupovine na neko tržište

Najveći diskontni lanac najavio je da 11. oktobra otvara 16 radnji u 12 gradova u Srbiji i da nastavlja širenje na našem tržištu. Radnje će istovremeno biti otvorene u 12 gradova – Beogradu, Boru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu. 

Foto: Shutterstock

"Politika" saznaje da će ovaj nemački diskonter, kao i ostali veliki trgovci u Srbiji, davati mogućnost plaćanja na odloženo čekovima do 150 dana.

Ovo je prvi put da Lidl uvodi poček na neko tržište.

Na pitanje zašto su se odlučili na ovaj korak i da li je razlog to što konkurencija ima odloženo plaćanje do godinu dana, rekli su da Lidl svoj uspeh zasniva na uniformisanom sistemu, ali da je u izvesnoj meri neophodno prilagoditi se lokalnim potrebama.

"Osim standardnog plaćanja gotovinom i karticama, ponudićemo i opciju plaćanja na odloženo do 150 dana, čekovima velikog broja banaka", rekla je za list Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija Lidl Srbija.

 Foto: Pexels

Uvideli smo, dodaje, da se određen broj potrošača u Srbiji redovno snabdeva plaćanjem na odloženo i odlučili smo da im ponudimo tu mogućnost.

"Verujemo da će ih za kupovinu u Lidlu opredeliti, pre svega, svakodnevno povoljne cene i visok kvalitet, u koje mogu da se uvere po otvaranju naših objekata", kaže Petrovićeva u razgovoru za "Politiku".

Na pitanje kakav će biti odnos domaćih proizvoda i Lidlove privatne robne marke, ona kaže da će asortiman u Srbiji biti jedinstven u odnosu na ostale države u kojima posluju.

"Čak 350 artikala proizvedeno je u Srbiji. Proizvodi domaćih dobavljača biće ponuđeni potrošačima kroz Lidl brendove ili poznate domaće marke. Nakon što se malo bolje upoznamo, u zavisnosti od reakcije potrošača u mesecima koji dolaze, radićemo na prilagođavanju asortimana njihovim potrebama i željama. Jedno će ipak ostati nepromenjeno, a to je cilj "Lidla" da obezbedi najbolji odnos cene i kvaliteta", kaže Petrovićeva.

Foto: Shutterstock

Osim asortimana od 1.500 proizvoda, na policama prvog savremenog diskonta u Srbiji naći će se i mali kućni aparati, tekstil, igračke , alati, kućni dekor, oprema za baštovanstvo... 

Ovi neprehrambeni proizvodi nudiće se na vremenski ograničenim sniženjima. Prve potrošače u Srbiji u Lidl prodavnicama dočekaće više od hiljadu prodavaca.

Ovaj trgovac otvorio je predstavništvo u Srbiji još 2010. godine, a gradnja prvih objekata počela je 2015. godine, najpre u Smederevu, a onda i na ostalim lokacijama širom Srbije. Najveći evropski trgovinski lanac u Srbiji već zapošljava 1.500 ljudi. 

Foto: Shutterstock

Gde Lidl otvara prvih 16 radnji:

- Beograd, ​Bratstva i jedinstva 2 d, Vojislava Ilića 143, Zemunska 4, Kneza Višeslava 61 v, Save Maškovića 4

- Bor – Zeleni bulevar 26 a

- Zrenjanin – Pere Dobrinovića 37

- Kragujevac – Save Kovačevića 50 b

- Leskovac – Kralja Petra Prvog 24

- Niš – Vizantijski bulevar 47

 Foto: Shutterstock

- Novi Sad – Bulevar vojvode Stepe 2

- Smederevo – Hajduk Stankova 2

- Sombor - Josifa Pančića 6

- Subotica – Pala Papa 1

- Užice – Norveških interniraca 1 b

- Šabac – Vojvode Janka Stojičevića 1

Otvaranje od novembra do kraja godine:

- Beograd – Ada

- Vršac

- Inđija

 Foto: Shutterstock

- Jagodina

- Kikinda

- Kruševac

- Pančevo

Zatvoreno za komentare.