Srbija je prva na svetu na ovaj način pružila pomoć bolesnoj deci i roditeljima!

Srbija je prva na svetu na ovaj način pružila pomoć bolesnoj deci i roditeljima!

Evo koliko je novca prikupljeno u akciji "Pruži korak" za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu! Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sa ogromnim ponosom obaveštava građane i javnost u Srbiji da je u sklopu kampanje "Pruži korak" ukupno obezbeđeno 50.317.162 dinara za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

Foto: Shutterstock

U sklopu ove kampanje, njeni idejni tvorci, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, organizovali su pešačenje od 256 kilometara od Niša do Beograda, koje je trajalo osam dana od 19. do 26. septembra. Po njihovom dolasku u Beograd organizovan je Marš solidarnosti kroz glavni grad, od SC Banjica do parka Milutina Milankovića, kada im se pridružio i veliki broj građana.

Srbija je time postala prva država na svetu čiji su građani prepešačili obim planete Zemlje u humanitarne svrhe, saopštio je NURDOR.

Aplikacija Pruži korak, koju su promovisali u toku svog pešačenja, bila je dostupna u okviru ove akcije od 16. septembra do 5. oktobra. Za to vreme okupila je i ujedinila veliki broj korisnika koji su je instalirali na svoj mobilni telefon i pešačenjem obezbeđivali donacije.

Tako "unovčene" korake društveno odgovorne kompanije uplatile su NURDOR-u za izgradnju nove roditeljske kuće. Pruži korak je prva kampanja ove vrste u Srbiji, koja je okupila veliki broj kompanija-donatora i građana koji su pokazali da je udruženost u činjenju dobrih dela nezaustavljiva sila.

Foto: ddl.rs

"Presrećni smo što smo uspeli svi zajedno! Osećamo ogromnu zahvalnost i privilegiju što smo baš mi protagonisti ovakve akcije. Zahvalni smo svakom pojednicu koji se uključio u kampanju i svakoj kompaniji koja je odlučila da stane iza nas. A najviše smo zahvalni NURDOR-u koji nas je naučio da ne postoji nemoguće. Nadamo se da će ova akcija i one slične njoj podstaknuti humanost i solidarnost među ljudima u Srbiji. Pokazali smo da možemo, pokazali smo da nema ništa toliko snažno kao "mali ljudi" udruženi u dobra dela! Nas dvoje kao idejni tvorci kampanje Pruži korak obećavamo da je ovo tek početak i da nam je ovo što smo postigli svi zajedno najveća motivacija da nastavimo dalje," poručuju Tamara i Bogdan.

"Divan i uzvišen osećaj podrške Tamari i Bogdanu u četvrtak na Maršu solidarnosti od Banjice pa sve do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj. Hvala im što su na mesec dana učinili da se cela zemlja ujedini u humanosti! Napravili su ogromnu stvar, pored donacije i materijalne podrške učinili su da se oformi ceo jedan pokret Dobrog u ljudima. Ovo je istorijska stvar koju smo napravili svi zajedno i koja će živeti mnogo duže nego bilo ko od nas," izjavila je predsednica NURDOR-a Joland Korora.

NURDOR je izrazio duboku zahvalnost Tamari i Bogdanu, kompanijama-donatorima i svim ljudima koji su "pružili korak" sa njima.

Zatvoreno za komentare.