Stečen kolektivni imunitet, korona će sledeće godine biti jedan od vidova gripa!

Stečen kolektivni imunitet, korona će sledeće godine biti jedan od vidova gripa!

Virus korona jenjava, sve je manje pacijenata na respiratorima što pokazuje da je dostignut kolektivni imunitet, a državni zdravstveni sistem je položio ispit, ocenila je danas direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić.

Foto: YouTube/printscreen

Ona je istakla da će po nekim procenama Kovid-19 sledeće godine biti jedan od vidova gripa, ocenivši da se sada nalazimo u mirnoj fazi epidemije.

Dodala je da je broj testiranih građana u Srbiji veći od testiranih u državama iz okruženja, ukazujući da takva brojka ide u prilog epidemiološkoj statistici u našoj zemlji.

- Mislim da je državni zdravstveni sistem položio ispit. Ovo Ministarstvo zdravlja je, kada su onkološki bolesnici u pitanju mnogo učinilo da se opremimo, ne samo zgradama nego i aparatima - navela je Grujičićeva.

Na pitanje da li je struka sada prednost dala ekonomiji, s obzirom na to da se "prerano otvaraju granice i da možemo imati uvezene slučajeve korone", Grujičićeva kaže da je moguće da je struka htela da se u ovom trenutku osvrne na ekonomski aspekt, napominjući da smo bezbedni.

Dr Grujičić tvrdi da smo stekli kolektivni imunitet.

Zatvoreno za komentare.