Stroge mere koje se moraju poštovati prilikom putovanja u Grčku

Stroge mere koje se moraju poštovati prilikom putovanja u Grčku

Svi koji ovog leta odluče za putovanje u Grčku na more moraju da znaju da u ovu zemlju ne mogu da uću ukoliko se u automobilu nalaze više od dve punoletne osobe (vozač i jedan putnik).

Foto: Shutterstock

Ovo su najnoviji zdravstveni propisi grčkog Ministarstva turizma.

Jedini izuzetak biće porodice sa maloletnom decom i oni će moći zajedno da putuju. Stroge mere propisane su i za autobuse u kojima će se broj putnika smanjiti za 50 odsto, svako drugo sedište mora da bude prazno.

Pritom, tokom celog putovanja turisti će morati da nose zaštitne maske, a klima u autobusima neće smeti da se uključuje.

Prema novim grčkim propisima, putnici u autobusima sedeće samo na po dva sedišta iz razloga "socijalne distance".

Tako će autobusi od 50 mesta smeti da prevoze najviše 25 putnika, dok će autobusi na sprat, umesto 70 putnika, smeti da prevoze njih 35.

Takođe, u autobusima je propisano i obavezno nošenje zaštitinih maski u toku celog putovanja.

Foto: Shutterstock

Na vratima mora biti obezbeđeno dezinfekciono sredstvo za putnike i osoblje, a preporuka je i da se postave paravani od pleksiglasa kojima će vozači biti potpuno odvojeni od putnika.

Prema novim propisima vozači autobusa neće smeti da uključuju klima-uređaje, već će se u toku celog puta vozilo prirodno provetravati otvaranjem prozora ili šibera.

Rigorozne mere moraće da se poštuju i u kombijima i u mini-busevima.

Prema propisima, kod vozila koja imaju sedam sedišta maksimalan broj putnika biće dva plus vozač. Vozila sa devet sedišta moći će da prime pored vozača još tri putnika.

Zatvoreno za komentare.