Svi zajedno na Jazz!

Svi zajedno na Jazz!

Ova rečenica nas je vodila u razmišljanju kako najbolje da odgovorimo na izazov i odgovornost koji su stavljeni ispred nas. Ne odustajemo od umetnosti, ne odustajemo od budućnosti, ne odustajemo od pravih vrednosti  baš zato i u inat tome što živimo u vremenu instant konzumerizma.

Razmišljajući o tome u kom pravcu bi trebalo da idemo, odgovor se sam nametnuo. Deca i mladi, jer oni jesu nada, budućnost, budućnost jazz-a i njima treba da ostavimo u nasleđe ovu instituciju koja traje neprekidno već 35. godina i stoga smatramo da zaslužuju i treba da učestvuju u njenom kreiranju i realizaciji. Ponosni smo na naše mlade volontere, na našu „Jazz Policiju“, mlade muzičare i sve one mlade ljude koji su već doprineli i koji će učešćem na festivalu doprineti da ovogodišne izdanje  bude proslava mladosti i života kroz muziku, edukaciju i druženje. Želja nam je da zajedno sa njima nastavimo da radimo i posle festivala, da učinimo da muzika i umetnost budu nešto što se u našem gradu ne dešava tri ili sedam dana godišnje, već u toku cele godine. Jer ako budemo imali društvo u kojem će  pored komercijalne ponude, kojom smo svakako bombardovani, postojati i umetnost kao ponuda, nikada više nećemo morati da objašnjavamo zašto jazz, zašto klasika, zašto umetnička muzika. Nikada više nećemo morati da debatujemo da li postoji publika i potreba za umetnošću, jer je žudnja za umetnošću prirodna kao što je to potreba za disanjem i slobodom.

I zato, ako našu energiju usmerimo u naše najmlađe i mlade sugrađane, onda verujemo da ćemo imati sugrađane koji znaju da cene ono što imamo i što je trajna i prava vrednost. a Valjevo Jazz Fest to svakako jeste.

JAZZ-om DO POBEDE!