Velike izmene u saobraćaju u Beogradu zbog rekonstrukcija!

Velike izmene u saobraćaju u Beogradu zbog rekonstrukcija!

Dugo najavljivana rekonstrukcija ulica Kraljice Marije i 27. marta donela je velike izmene u saobraćaju. Prva faza radova trajaće do 20. avgusta.

Foto: Shutterstock 

Ovo je samo početak velike rekonstrukcije "četiri bulevara" - Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, odnosno kompletnog poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana.

S obzirom na to da su u pitanju ulice kroz koje saobraća veći broj vozila gradskog prevoza, promenjen je režim rada pojedinih linija.

Tramvaji sa linije 2L saobraćaju na relaciji Omladinski stadion - Vukov Spomenik - Trg Slavija - Savski trg - Gospodarska mehana i nose oznaku, 2L1.

Ukinute su tramvajske linije 5 i 10, dok su linije 6 i 14 pojačane.

Autobusi sa linije 65 saobraćaju u oba smera: Svetog Nikole - Ruzveltova - Bulevar kralja Aleksandra - Trg Nikole Pašića - Dećanska - Terazijski tunel i dalje redovnom trasom.

Autobusi sa linije 77 saobraćaju u oba smera: Dimitrija Tucovića - Cvijićeva - Jaše Prodanovića - Takovska - Svetogorska i dalje redovnom trasom.

Autobusi sa linije 79 saobraćaju u oba smera: Dimitrija Tucovića - Cvijićeva - Jaše Prodanovića - Takovska - Džordža Vašingtna i dalje redovnom trasom.

Foto: Shutterstock

Kako zaobići radove?

Narednih meseci definitivno se trudite da izbegavate potez u ova četiri bulevara. A kao najbolje i najbliže alternative tu su vam Bulevar kralja Aleksandra, kao i Cvijićeva ulica.

Ipak, dobri poznavaoci ovog kraja kažu da je moguće koristiti i neke manje frekventne uličice, poput Dalmatinske, kako biste se probili do željene destinacije.

Alternativa - autobus 5A

Umesto tramvajskih linija 5 i 10, uspostavljena je autobuska linija 5A - Dorćol (SRC "Milan Gale Muškatirović" - Vukov spomenik). Trasa linije u oba smera: Dorćol /SRC "Milan Gale Muškatirović"/ - Tadeuša Košćuška - Cara Dušana - Džordža Vašingtona – Takovska - Bulevar kralja Aleksandra (Ruzveltova u smeru ka Vukovom spomeniku) – Kraljice Marije - Vukov spomenik. Polazno-dolazno stajalište je "Vukov spomenik" zajedno sa linijama 32, 66 i EKO1.

Foto: Shutterstock

Ukidanje stajališta

Ukinuta su stajališta: "Pristanište" za liniju 2, "Kalemegdan" u oba smera za liniju 2L, "Tadeuša Košćuška" u oba smera za liniju 5 i 10, "Pravni fakultet" u ulici Starine Novaka u smeru ka Dorćolu za liniju 10, "Mašinski fakultet" u oba smera za linije 2L, 5, 10 i 79, "Paliluska pijaca" u oba smera za linije 2L, 5, 10, 65, 77 i 79, "Takovska" u smeru ka Dorćolu za linije 2L, 5, 10 i 79, "27. mart" u oba smera za linije 77 i 79 i Makedonska u oba smera za liniju 65.

Uspostavlja se stajalište u Ulici Džordža Vašingtona, 30 metara po prelasku raskrsnice sa Takovskom ulicom.

Rekonstrukcija ulica

Pored radova u Karađorđevoj ulici, te druge faze na Trgu republike koja je dovela do velikih promena u saobraćaju, došla su na red i "četiri bulevara" - raskrsnice Starine Novaka, Francuska, Takovska i Bulevara Despota Stefana. Za vreme radova biće prohodna po jedna saobraćajna traka, osim kada se bude asfaltiralo, a to će biti noću između subote i nedelje, raskrsnice neće biti zatvorene za saobraćaj.