Vremenska prognoza: Polako nam stiže naoblačenje s kišom

Vremenska prognoza: Polako nam stiže naoblačenje s kišom

Naoblačenje sa kišom se iz Crne Gore preko južne i zapadne Srbije širi ka Vojvodini. Tokom dana umereno oblačno sa sunčanim intervalima, uveče i tokom noći naoblačenje s kišom.

 Foto: Shutterstock

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, danas će tokom dana biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti tmurno, povremeno sa sipećom kišom.

Ujutru ponegde kratkotrajna magla i niska oblačnost, a uveče i u toku noći se očekuje naoblačenje s kišom, koje će se iz Crne Gore preko južne i zapadne Srbije širiti ka Vojvodini.

Vetar će biti slab i umeren, u Pomoravlju i na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni. Uveče i u toku noći košava u pojačanju, naročito na jugu Banata, gde se očekuju olujni udari.

Najniža temperatura od 3 do 9 stepeni, a najviša od 14 do 19 stepeni.

U Beogradu će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima i veći deo dana suvo. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni.

Najniža temperatura oko 9 stepeni, a najviša oko 18. Uveče i u toku noći povremeno kratkotrajna kiša uz pojačavanje košave.

U sredu će biti oblačno s kišom i malo hladnije. Posle podne sa jugozapada delimično razvedravanje. Duvaće umeren i jak, a u juznom Banatu i olujni jugoistočni vetar, koji će krajem dana oslabiti.

Od četvrtka do kraja sedmice promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i u većem delu suvo uz ponovno pojačavanje jugoistočnog vetra u košavskom području, dok će se u Timočkoj Krajini zadržati oblačno, povremeno s kišom, naročito u četvrtak i petak, kada je kiša moguća i na jugoistoku zemlje.

Početkom naredne sedmice naoblačenje s kišom u svim krajevima uz slabljenje košave.

Zatvoreno za komentare.