Evo zašto ne rade klima uređaji u autobusima GSP

Evo zašto ne rade klima uređaji u autobusima GSP

Mnogi se žale na to što u autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" ne radi klima. Gotovo svakodnevno se korisnici sistema javnog gradskog prevoza u Beogradu žale na velike vrućine u autobusima. Evo šta je rečeno u GSP.

Foto: Shutterstock

"Majstore, uključi klimu", čuje se konstantno, ali majstor ne može da uključi klimu, jer... ne radi. Nemoćni, vozači sležu ramenima i konstatuju: "Šta mislite kako je meni koji vozim po šest sati?".

Ne smemo ni da zamislimo!     

Nakon obraćanja nadležnima, odnosno servisu Beokom u vezi sa ovim problemo, odgovorili su iz pogona GSP "Karaburma":

Foto: Shutterstock

"U SP 'Karaburma' je izvršen pregled stanja klima uređaja na vozilima i evidentirani su nedostaci i problemi. Onoliko koliko smo u mogućnosti vršimo osposobljavanje klima. Međutim, servisiranje klima uređaja trenutno nije moguće uraditi, jer GSP Beograd ne vrši njihovo održavanje. S obzirom na to da ne postoje ugovori za servis klima uređaja na vozilima, a GSP Beograd je Javno preduzeće koje funkcioniše u sistemu Javnih nabavki, svi ugovori se sklapaju isključivo nakon sprovođenja istih. Odmah posle sprovođenja Javne nabavke, u saradnji sa spoljnim izvođačem sa kojim bude sklopljen ugovor o servisiranju, biće organizovano servisiranje klima uređaja na svim vozilima na kojima su klime ugrađene".

Drugim rečima, dragi čitaoci koji živite u Beogradu, nastavićemo da se kuvamo!

Otvarajte prozore!