Zašto je laserska liposukcija prvi izbor najvećih stručnjaka estetske hirurgije

Zašto je laserska liposukcija prvi izbor najvećih stručnjaka estetske hirurgije

Liposukcija je idealna metoda za trajno uklanjanje manje količine masti i kao takva, poslednjih godina drži prvo mesto na lestvici popularnosti među estetskim intervencijama.

Foto: Shutterstock

Ovom metodom uništavaju se masne ćelije na mestima sa kojih ih je nemoguće skinuti dijetama, vežbanjem ili tretmanima raznim aparatima čija je ponuda sve bogatija.

Poliklinika Rea Medika, pored radiologije i interne medicine, poznata je širom regiona po radu iz oblasti estetske medicine i plastične hirurgije, a među brojnim uslugama, nudi i tretman laserske liposukcije.

Sa našim današnjim sagovornikom, dr Aleksandrom Bugarski, specijalizantom plastične, rekonstruktivne i estetetske hirurgije, članom tima Rea Medika, pričaćemo o Lipolife 3G laseru, tehnologiji koja je postala ključna usluga koju nude lekari i klinike širom sveta.

Foto: Promo

1. Po kom principu funkcioniše 3g Lipolife laser?

Lipolife je hirurški diodni laserski uređaj koji koristi talasnu dužinu 1470nm koja se apsorbuje u potkožnom tkivu dovodeći do snažnog efekta liziranja masnih ćelija i istovremene aspiracije tj. evakuacije masnog tkiva.

Rad je jako precizan zahvaljujući specijalno dizajniranoj kanili koja u sebi nosi laserski snop i minimalno vrši traume na okolno tkivo. U toku rada hirurg može precizno kontrolisati smer i dubinu rada kanile jer kroz kožu isijava laserski snop.

Ono što ovaj sistem čini posebnim je istovremena mogućnost zatezanja kože nakon liposukcije.

Foto: Promo

2. U čemu je razlika između laserske i klasične liposukcije?

Laserska lipoliza predstavlja najsavremeniji pristup rešavanja estetskog i zdravstvenog problema gojaznosti. U odnosu na klasičnu liposukciju brojimo značajne prednosti.

Sama intervencija neuporedivo je komfornija za pacijenta jer se odvija u lokalnoj anesteziji ili analog sedaciji čime su i sam postoperativni tok i oporavak znatno skraćeni. Nakon intervencije steznik se nosi manje dana, a neželjeni efekti poput modrica, otoka, neravne površine kože svedeni su na minimum.

Pored same liposukcije i mogućnosti lipotransfera na ovaj način laserskim snopom je moguće zatezati kožu, što je često predstavljalo novu operaciju u slučaju većeg obima opuštene kože.

3. Koje regije se mogu tretirati?

Ne postoji razlika mogućih tretiranih regija u odnosu na klasičnu liposukciju. Može se tretirati svaki deo tela gde postoji potkožno masno tkivo kao i regija podbradka ali sa izuzetkom regije lica.

 Foto: Promo

4. Koliko dugo traju procedure?

U zavisnosti od površine regije koja se tretira, intervencija može trajati od pola sata (regija podbradka) do sat-dva vremena ukoliko je u pitanju veća površina tela kao što je na primer, regija stomaka, leđa ili butina.

5. Da li ima potrebe za hospitalizacijom pacijenata nakon intervencije?

Obzirom da se laserska liposukcija odvija u lokalnoj anesteziji ili analog sedaciji ne postoji potreba za boravkom u bolnici. Pacijent se već istog dana vraća svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.

6. Koliko traje oporavak nakon intervencije?

Pacijenti su u mogućnosti da se odmah nakon intervencije vrate svojim uobičajenim aktivnostima.

 Foto: Promo

7. Kada se mogu uočiti prvi rezultati liposukcije?

Rezultati same liposukcije su vidljivi neposredno nakon same intervencije, ali pravi rezultati se primećuju tek nakon 3-4 nedelje.

8. Da li pacijenti moraju da se pridržavaju striktnih pravila u postoperativnom periodu?

Nema strogo definisanog pravila i ograničenja u ponašanju. Nakon operacije potrebno je nositi steznik 7-10 dana, umereno se kretati, konzumirati laganiju hranu, po potrebi uzeti neki analgetik u slučaju izuzetno retke pojave bola na mestu rada same intervencije.

Poželjno je izbegavanje izlaganja Suncu i tuširanje u vrelim kupkama 7 dana nakon intervencije.

9. Kada se vide prvi rezultati nakon tretmana zatezanja kože laserom?

Efekat zatezanja kože primenom laserskog snopa je vidljiv nakon 3-4 nedelje kada nastaje sinteza novih kolagenih vlakana koji daju koži jedrinu i zategnutost.

Foto: Promo

10. Kako izgledaju idealni kandidati za lasersku liposukciju?

Idealni kandidati su osobe sa lokalizovanim masnim naslagama, motivisane da se podvrgnu liposukciji, koji nisu uspeli na drugi način da eliminišu višak masnih naslaga u određenim regijama tela korigovanjem ishrane i fizičkom aktivnošću.

Preporuke pre tretmana

- Ne konzumirati hranu i piće 6 sati pre operacije.

- Ne konzumirati lekove protiv zgrušavanja krvi kao na primer, aspirin ili andol.

- Prestati sa pušenjem 7 dana pre intervencije.

Kao mesto koje vam nudi niz inovativnih metoda i tretmana, poliklinika Rea Medika može se pohvaliti najsavremenijim Lipolife 3G laserom, a svi zainteresovani za ovaj tretman mogu zakazati konsultacije klikom na ovaj LINK.

Zatvoreno za komentare.