11 tajni savršeno doteranih žena

Zašto sve one bezvremenski šik žene izgledaju tako dobro, a istovremeno nonšalantno kao da se uopšte ne zamaraju odećom ili frizurom? Danas za vas donosimo tajne, uvek savršeno doteranih žena:

 Foto: Shutterstock

1. Nikada ne nasedaju na trendove

Dok neki čekaju svaku sezonu kako bi u radnjama nabavili onaj jedan prepoznatljivi trofejni komad koji vrišti "u trendu sam", žene sa stilom ne žele da budu tako nemaštovite. Ne nose najpopularniju torbu sezone samo zato što je ona hit ili "must have" odevni komad po preporuci zvezda.

 Foto:Unsplash 

2. Kvalitet, a ne kvantitet, njihova je mantra

One nemaju ormare krcate stvarima. Tokom rasprodaja ne podležu impulsivnoj kupovini i nagonu da kupe jedan model majice u svim bojama samo zato što je snižen za 50 posto. Kupuju namenski i organizovano. 

 Foto:Pixabay

3. Opsednute su košuljama

Košulju možda povezujete isključivo s formalnim situacijama, ali žene sa stilom znaju da je to jedan od najsvestranijih odevnih predmeta. Nonšalantno je nose na plažu u raskopčanoj verziji i na poslovni sastanak uz suknju. Omiljene su im košulje bele i svetloplave boje.

 Foto:Pixabay

4. Vole cipele više od torbi

Više pažnje posvećuju onome što nose na nogama umesto onoga što im visi s ramena. Kada imaju prave cipele, ostatak kombinacije jednostavno se iskombinuje sam od sebe. Tokom dana vole jednostavne cipele s ravnim đonom ili niskom petom. Uveče puštaju mašti na volju i biraju šarolike modele, od onih s baršunastim mašnama i zlatnim vezom do modela sa zmijskim uzorkom.

 Foto: Shutterstock

5. Imaju šesto čulo za nove, neisforsirane modne brendove

Ono je novi dizajner o kome svi pričaju? Žene sa stilom znaju za njega već mesecima. Otkrile su ga slučajno, baš kao i većinu drugih brendova čiju odeću vole da ponesu. 

 Foto:Unsplash

6. Ne zamaraju se frizurom  

U frizerskom salonu ne traže šišanje po ugledu na nekoga, njihova frizura je jednostavno – njihova. Ne koriste peglu za kosu, jer bi to izbacilo sav karakter iz njihove kose. Sve ono što većina nas mrzi kod svoje kose (sede, po koji ispucali vrh ili masni pramen) one prihvataju i "rešavaju" najobičnijim vezanjem kose u rep.

 Foto:Shutterstock

7. Dosledne su

Ne zaljubljuju se u brendove, nego u dizajnere koji stoje iza njih, prate njihov rad čak i nakon njihovog prelaska u drugu modnu kuću.

 Foto: Shopify

8. Ne nose jeftin nakit

Kao i kod odeće, kod nakita primenjuju mantru o kvalitetu i kvantitetu. Radije će potrošiti novac na dva-tri kvalitetna i skuplja komada. Izbegavaju statement komade i vole isključivo decentni nakit.

pexelsFoto: Pexels

9. Paze na kožu i ne nose naglašenu šminku

Na prvi pogled učiniće vam se da uopšte nemaju šminku na licu, ali to je mala varka. Drugi pogled otkriće nude senku, crtu ajlajnera tanku poput igle i samo trunku stručno nanesene maskare. Zlatni standard lepote za njih je lepa i zdrava koža.

pexelsFoto: Pexels

10. Njihovo donje rublje pre svega je funkcionalno

 Biraju jednostavan grudnjak boje kože, koji se ne vidi ispod odeće i najobičnije gaćice.

 Foto: Shutterstock

11. Ne prave radikalne promene u svom izgledu

Baš kao i svi drugi ljubitelji mode, uzbuđene su zbog nove sezone, ali to ne znači da će odmah isprazniti svoj ormar i izbaciti iz njega prošlosezonsku odeću. Isprobaće samo one trendove koji im pristaju, a one druge će ignorisati.

 Foto:Pexels

Pročitaj još