4 cake za dane kada se probudite sa užasnom kosom

4 cake za dane kada se probudite sa užasnom kosom

Koliko vam se puta desilo da nemate vremena da uveče isfenirate kosu, već je samo prosušite i legnete? A onda vas ujutru dočeka sve samo ne normalna frizura, posebno u danima veće vlažnosti vazduha.

Foto: Shutterstock

Da biste ovo izbegli, ne morate svako pranje pratiti dugim feniranjem, već je dovoljno da uradite samo par sitnica.

Kreme za kosu

Nakon što prosušite kosu i očešljate je, nanesite kremu za kosu u manjoj količini. Nakon toga je ponovo očešljajte i ujutru će biti u pristojnom stanju.

Pletenice

Ako vas mrzi ili nemate vremena da se bavite tek opranom kosom, nakon što je prosušite jednostavno ispletite pletenicu. Ujutru će kosa biti u blagim valovima i možete je komotno takvom ostaviti.

Sa druge stane, ako želite još bolji efekat, uključite figaro, pustite ga da se dobro zagreje i uvijte nekoliko pramenova. Dakle, ne morate celu kosu, jer je ona već u blagim talasima – samo odaberite nekoliko pramenova i bavite se njima. Važno je da ne propustite one pored lica, kao ni delove kose na temenu.

Uključite fen

Isprskajte kosu sprejem za negu kako bi dobila malo vlažnosti, uključite fen i velikom četkom samo prođite kroz kosu. Videćete da će efekat biti odličan, a sve ovo neće trajati duže od sedam minuta, što je ujutru najvažnije.

Belance

Umutite čvrst šam od jednog belanceta i nanesite na kosu istovremeno je gužvajući. Uključite fen za kosu i istim pokretima gužvanja kose, produvajte sve njene delove. Dobićete divne talase.

Zatvoreno za komentare.