4 modne greške zbog kojih izgledate starije!

4 modne greške zbog kojih izgledate starije!

Način na koji se oblačimo uveliko utiče na utisak koji drugi stvaraju o nama, ali i kako se osećamo. Možda niste znali, ali neke od ovih kombinacija i komada odeće vam dodaju godine...

Photo: Instagram/Printscreen

Postoje sitne greške koje radimo pri oblačenju i kombinovanju odeće zbog kojih možda ostavljate drugačiji utisak od onog koji ste želeli.

Photo: Instagram/Printscreen

U svakom slučaju, lični stil nikako ne treba da menjate (bez obzira na gomilu trendova koji nam svakodnevno dolaze i odlaze!) jer on nema nikakve veze s godinama koje nosite. Ali o ove četiri modne greške svakako bi ubuduće trebalo da povedete računa...

1. Loše krojena suknja/haljina

Photo:Instagram/Printscreen

Uski kroj suknje do kolena može da izgleda vreoma poslovno, ali i prilično seksi - u doslovno svakom uzrastu! 

Međutim, takva suknja mora savršeno da pristaje vašoj figuri, jer u suprotnom daje sasvim drugačiji utisak. U prevodu, pazite na kroj suknje i haljine užeg kroja, jer ovi komadi zaista treba da pristaju uz telo.

Ako su preširoke, odnosno loše krojene, obavezno ih prilagodite telu jer će vas u protivnom proširiti na delovima tela gde to nikako ne želite. 

2. Cipele i torba u istoj boji

Photo: Instagram/Printscreen

Ovo se pravilo slepo poštovalo u nekim sada već davnim vremenima. U 21. veku ovo pravilo više ne vredi! Ista je situacija i s ružem za usne, koji ne mora da se slaže s lakom za nokte. Ili senkom za oči...

Ovi modni trikovi nekada su bili zakon, ali danas jedino mogu da vam dodaju godine. Ne pridržavajte se po svaku cenu pravila i propisa, već pustite mašti na volju.

Današnja moda spaja nespojivo i dozvoljava igre i isprobavanja kako s bojama, tako i sa stilovima.

3. Obuća sa punom petom

Photo: Instagram/Printskreen

Koliko god da ih volimo jer su stvarno udobne, činjenica je da pune i velike potpetice, posebno one niže, mogu da izgledaju veoma nezgrapno.

Ako nosite ovakve cipele zbog udobnosti, vreme je za promene, jer postoji mnogo modela cipela s visokom petom koje su istovremeno veoma udobne i elegantne.

Mala uska peta espadrile ili popularne platforme koje su veoma moderne mogu da izgledaju odlično.

4. Prevelike muške košulje

Photo: Instagram/Printscreen

Široki, muški krojevi košulja ispod kojih skrivate telo izgledaju veoma neuredno i neprikladno.

Ukoliko mislite da je neophodno da prikrijete nedostatke, bolje je da odaberete žensku, blago strukiranu košulju i sako nešto dužeg kroja, koji u kombinaciju mogu uspešno da pokriju kritične delove i naglasiti upravo ono što treba!

Zatvoreno za komentare.