5 sastojaka iz vaše kuhinje koji brišu podočnjake

5 sastojaka iz vaše kuhinje koji brišu podočnjake

Često kupujemo skupe preparate kako bismo uklonili tamne kolutove ispod očiju a da i ne pomišljamo da efikasne sastojke već imamo kod kuće, u našoj kuhinji. Predstavljamo pet namirnica koje provereno pomažu u rešavanju podočnjaka.

1. Bademovo ulje

Potpuno prirodno, bademovo ulje ima blagotvorno dejstvo na vašu kožu očiju i pomaže da tamni kolutovi blede i na kraju nestanu.

Pre spavanja na očišćeno lice, nanesite bademovo ulje na predeo oko očiju i lagano utrljate. Ostavite da deluje preko noći. Isperite sledećeg jutra. Postupak ponavljajte svake večeri dok podočnjaci polako ne nestanu.

2. Krastavac

U holivudskim filmovima često gledate žene sa kolutovima krastavca na očima. Postoji veoma jasan razlog za to. Sa svojstvom da posvetljuje kožu i zateže je, krastavac je pravo rešenje za te "oči rakuna", a i osvežiće vaš ten.

Hladne kriške krastavca stavite na oči i držite desetak minuta. Isperite. Ponavljate postupak dva puta dnevno nedelju dana i videćete rezultate.

3. Sirov krompir

Sirov krompir sadrži sastojke koji pomažu da tamni kolutovi ispod očiju polako blede.

Narendajte rashlađen krompir da biste iscedili sok iz njega. Natopite parče vate u sok i stavite preko očiju. Pobrinite se da sok krompira prekrije kritično područje ispod očiju. 

Posle 15 minuta isperite. Postupak ponavljate dva puta dnevno, dve do tri nedelje, da biste videli rezultate. 

 4. Ružina vodica

Ružina vodica je prirodni lek, koristila se za lečenje ranica i akni. Sastojak je za koje su i naše bake znale da prija umornoj koži i predelu oko očiju. Zbog blagotvornog dejstva koristi se kao tonik za lice.

Natopite vatu u ružinu vodicu i stavite na podočnjake. Držite 15 minuta i isperite. Postupak ponavljajte dva puta dnevno, dve do tri nedelje.

Ružinu vodicu možete da napravite sami, najbolje od latica crvenih i roze ruža. U jednu šerpu stavite kristalnu činiju koju ćete prevrnuti. Na nju stavite običnu činijicu.

Iskidajte latice pet cvetova ruža i prelijte vrelom vodom do visine činijice. Zatim poklopite poklopcem koji ćete prevrnuti, kako bi se para polako slivala u činijicu. 

5. Paradajz

Paradajz je poznat kao namirnica koja ima svojstvo da bledi kožu, a još je efikasniji u kombinaciji sa limunom. Izmešajte kašiku soka od paradajza, sa pola kašičice limunovog soka.

Nežno nanesite mešavinu na oči i držite deset minuta. Isperite vodom. Postupak ponavljate dve do tri nedelje.

Zatvoreno za komentare.