6 koraka do savršenog manikira – evo kako da sami kod kuće brinete o svojim rukama

6 koraka do savršenog manikira – evo kako da sami kod kuće brinete o svojim rukama

Negovane ruke i uredni i lepi nokti jedna su od stavki koji mnogi najpre primete o ženi. Na osnovu ovoga, često se procenjuje koliko žena vodi računa o sebi i zaista, retko šta može da pokvari i najbolju odevnu kombinaciju kao neuredni nokti.

Foto: Shutterstock

Za veliki broj žena, gel lak je najbolje rešenje, međutim, nemaju sve ni vremena ni novca da minimum dva puta mesečno prepuste svoje ruke profesionalcu.

Manikir možemo uz malo veštine na prilično visokom nivou i same da uradimo u kućnim uslovima, a evo i korak po korak recepta da divne nokte.

Dužina

Najpre, ukoliko ima potrebe skratite nokte na željenu dužinu, a potom ih isturpijajte. Obavezno proverite da li je svaki nokat ravan kako ne biste došli u situaciju da završite manikir, a potom shvatite da vam se neki nokat ,,kači“.

Ulje za zanoktice

Na tržištu ih ima mnogo, različitih cena, formula i načina nanošenja, pa ćete lako pronaći neko koje vam odgovora. Nanesite ulje i pustite da stoji na rukama bar desetak minuta.

Zanoktice

Nakon što je ulje ,,odradilo“ svoj posao, uzmite drveni štapić za zanoktice i blago utiskuje na unutra. Ukoliko baš ima potrebe za skraćivanjem, budite pažljivi i ne secite dublje nego što treba. Generalno, sečenje izbegavajte kad god možete jer zanoktice čine prirodnu barijeru i sprečavaju prodor bakterija.

Baza

Ovo je posebno važan korak za sve žene koje imaju krte nokte. Pre nanošenja boje, obavezno nanesite bazu, a pre nje budite sigurne da na noktima nemate ulja, kreme, nečistoća. Možete preći preko njih vatom natopljenom acetonom, kako biste uklonili sve masnoće jer će lak tako mnogo duže trajati.

Lakiranje

Svako ima svoju tehniku nanošenja boje, ali jedno je sigurno – želimo punu boju, bez ikakvih prelaza van površine nokta.

Pokušajte ovako: četkicu prislonite na donju trećinu nokta, a zatim kada je skroz ravna i raširena blago gurajte ka korenu nokta. Obično su dovoljna dva ovakva poteza. Nakon što se prvi sloj blago prosuši, dodajte drugi.

Ako nakon njega imate ,,greške“, uzmite štapić za uši natopljen acetonom i blago utiskujte vodeći računa da ne pokvarite nokat. Ukoliko je teško prići, možete namotati malo vate na čačkalicu, to će značajno olakšati.

Završni sloj

Završni sloj nemojte preskakati jer će manikir duže trajati i nokti će dobiti sjaj kao da je reč o gel laku. Takođe, završni sloj će omogućiti da se lak brže osuši što je stavka neprocenjivog značaja.

Zatvoreno za komentare.