6 načina da kosa uvek izgleda fenomenalno bez feniranja i skupih proizvoda

6 načina da kosa uvek izgleda fenomenalno bez feniranja i skupih proizvoda

Koliko god mi to želele, kada je u pitanju nega kose, postoji činjenica koja je u potpunosti nepobitna: retko koja žena (ako bilo koja) ustaje ujutro sa savršenom kosom.

Foto: Shutterstock

Slavne dame izgledaju tako kako izgledaju, jer o njima brine celi tim stručnjaka, pre nego što izađu napolje.

Većina nas se može snaći bez tog tima, s tim što nam je potreban neko (s vremena na vreme) kako bi nam skratio kosu i oblikovao frizuru. Poznato nam je da, kako bi kosa izgledala zdravo, potrebno je da izdvojimo malo vremena za to. Dobra vest je da ne morate potrošiti mnogo novca.

Operi, isperi i ne ponavljaj!

Šamponiranje dva puta tokom jednog pranja kose stari je marketinški trik koji je i stvoren kako bi se šampon što pre potrošio i kupio novi. Duplo šamponiranje lišava vašu kosu njenih prirodnih masti i ulja te utiče da vaša farba brže izbledi. Čak i žene koje imaju prirodno masnu kosu ne bi trebalo da je dva puta šamponiraju.

Zapravo, šampon je najbolje koristiti tokom svakog drugog pranja kose. Onih dana kada kosu ne šamponirate, samo je isperite čistom vodom i nanesite regenerator te ga isperite mlakom vodom.

Kada kosu šamponirate, koristite upola manju količinu regeneratora. Zašto biste sve ovo radile? Zato da biste imale bujniju i zdraviju kosu i da biste upola jeftinije prošle prilikom kupovine šampona.

Foto: Shutterstock

Koristite sodu bikarbonu kako biste imali zdraviju kosu

Vaša kosa će biti zdravija i lepša ukoliko uklonite sve tragove proizvoda za stajling i regeneratora svakih četiri do šest sedmica. Međutim, za to vam nije potreban šampon za dubinsko pranje.

U čaši ili činiji od 250 ml pomešajte jedan deo sode bikarbone sa dva dela vode i dobijenu smesu nanesite direktno na vlažnu kosu. Dobro utrljajte u vlasište i na kosu i temeljno isperite.

Kada je reč o farbanju, pravi trenutak je najvažniji

Nemojte koristiti šampon za dubinsko pranje ako ste tek ofarbali kosu, jer on može izblediti dobijenu boju te učiniti da ona izgleda neujednačeno.

Međutim, dobra je ideja da ga koristite nedugo pre farbanja kose. Uklanjanje svih tragova proizvoda za stajling i njegu omogućuje kosi da bolje “primi” boju, a samim tim i farba će trajati duže.

Foto: Shutterstock

Bez preterivanja, molim!

Šampon, regenerator, gel, lak za kosu, pena – štagod da stavljate na kosu sigurno nanosite više nego što bi trebalo. Pokušajte koristiti polovinu uobičajene količine svih proizvoda koje koristite za negu i stajling kose.

Sprečićete (ili usporiti) nagomilavanje proizvoda, a samim tim omogućiti proizvodima da budu efikasniji. Pored toga, ako trošite duplo manje proizvoda to znači i da ćete ih duplo ređe kupovati. Dakle, uštedićete duplo.

Veoma je bitno na čemu spavate

Vaša kosa će se manje lomiti, pucati i mrsiti ukoliko spavate na satenskim jastučnicama. Štaviše, saten će vam omogućiti da “sačuvate” frizuru preko noći.

Koristite bejbi šampon

Nikada nemojte trošiti velike sume novca na šampone koji su posebno formulisani za ofarbanu kosu. Jeftina bočica dečijeg šampona jednako će nežno i efikasno tretirati vašu kosu pa će pomoći farbi da traje mnogo duže.

Zatvoreno za komentare.