7 mitova o šminkanju u koje više ne smete da verujete!

7 mitova o šminkanju u koje više ne smete da verujete!

Postoje brojni "make up" saveti koji su od velike koristi ženama, ali postoje i mitovi o šminkanju u koje većina žena i dalje veruje, a zaista ne bi trebalo.

Photo: Unsplash

1. Uvek prvo morate da nanesete korektor ispod očiju

Photo: Shutterstock

To nije pogrešno, ali nije ni obavezno ići tim redosledom. Ako želite da uštedite na vremenu i ostvarite besprekoran izgled kože, onda prvo nanesite šminku na oči.

S obzirom na to da se prah tokom nanošenja senke može naći na drugim delovima lica, pogotovo ispod očiju, onda je ovaj pristup jednostavniji.

Kada završite sa šminkanjem očiju, prah jednostavno obrišite vlažnom maramicom, a onda nanesite podlogu i korektor. Na taj način prah se neće zalepiti za korektor pa tako podočnjaci neće izgledati tamnije nego što jesu.

2. Tamne obrve svima dobro pristaju

Photo: Unsplash

Guste i tamne obrve sve su popularnije, ali to ne znači da svima jednako dobro pristaju. Svako od nas ima različite obrve i tome se treba prilagoditi, a ne slediti trendove.

Uvek možete naglasiti prirodan oblik obrva tako što ćete ih popuniti i potamniti za nekoliko nijansi od njihove prirodne boje, ali nemojte preterivati jer vaše obrve tada neće izgledati nimalo prirodno.

3. Nikad ne nanosite šminku prstima

Photo: Pixabay

Mnogi ljudi ne vole da diraju svoje lice jer ih je strah da će na taj način dodatno širiti bakterije. Ali, prsti zapravo mogu biti odličan make-up alat. Naravno, pre nanošenja šminke vaše ruke moraju biti čiste.

Naime, prsti su odličan izbor za nanošenje tečne podloge i kremastih proizvoda poput korektora i rumenila. Zbog toplote koju prsti imaju, oni pomažu pri blendanju podloge i pigmenta na jedan vrlo prirodan način.

4. Korektor uvek mora biti svetliji od tona kože

Foto: Pixabay

Postoji više boja korektora i svaka boja ima određenu funkciju. Tako zelena boja neutralizuje crvenilo, žuta kamuflira tamne krugove i masnice oko očiju, dok korektor s belom bazom minimalizuje izgled bora.

Zato birajte korektor u zavisnosti od toga kakav izgled želite da postignete, a ne prema ovom mitu. Jer ponekad svetlija boja nije najbolji izbor kada želite da sakrijete određenu nesavršenost.

5. Šminka je loša za kožu

Photo: Pixabay

Vrlo je lako kriviti šminku za svaku reakciju kože. Ali, važno je i da se dobro brinete o svojoj koži. To uključuje pravilnu ishranu, svakodnevno čišćenje lica, obavezno skidanje šminke pre spavanja i često čišćenje make-up četkica.

Takođe, većina proizvoda ima formule koje su dizajnirane da ne začepljuju pore, odnosno da koža ostane prozračna i nakon njihovog nanošenja.

6. Kozmetički proizvodi nemaju rok trajanja

Photo: Pixabay

Ništa ne traje zauvek, pa tako ni kozmetički proizvodi. Oni jesu napravljeni tako da dugo traju, ali nakon određenog vremena njihovi sastojci mogu da se pokvare.

Zato povremeno proverite datum isteka trajanja i da li je proizvod promenio miris ili boju.

7. Skuplja šminka je kvalitetnija

Photo: Pixabay

Veća cena proizvoda ne garantuje bolji kvalitet. Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine šminke. Zapravo većina sastojaka u svim proizvodima je slična, bez obzira je li reč o skupom ili pristupačnijem mejkap brendu.

Imajte na umu i da je kraći spisak sastojaka na proizvodu bolji od dužeg spiska.

Zatvoreno za komentare.