Ako vam je koža suva, bežite od ovih kozmetičkih proizvoda

Ako vam je koža suva, bežite od ovih kozmetičkih proizvoda

Zima je period u kome čak i žene sa izuzetno masnom kožom, govore o osećaju zategnutosti na licu, što je jedan od glavnih znakova da je suva koža.

Foto: Shutterstock

Ako ste među njima, pored odgovarajuće hidratacije i nege, povedite računa o proizvodima koje koristite za šminkanje jer najčešće njima dodatno isušujemo kožu.

Mat puderi

Megapopularni poslednjih godina, mat puderi imaju jaku pokrivnu moć, ali užasno utiču na suvu kožu. Ne samo da će vaše lice biti suvlje, već je vrlo verovatno da će puder početi da se ljušti, skuplja u svakoj liniciji na licu, a koža peruta.

Puder u kamenu

Puder u kamenu će fiksirati šminku i učiniti je trajnijom, ali je mnogo bolje da ga izbegnete. Ako vam je ipak fiksiranje neophodno, bolje rešenje je puder u prahu, a koristite ga blago, u manjim količinama.

Najbolje je da nabavite veliku četku, a potom njom lagano tapkanjem, bez ikakvog trljanja nanosite puder.

Teški korektori

Iako većina žena smatra da korektor što je jači, to je bolji – ovo baš i nije istina. Kremasti korektori izgledaće mnogo prirodnije na licu, a postoje odlični, koji zaista dobro pokrivaju.

Za suvu kožu, oni su uvek bolja opcija, jer se neće skupljati u finim linijama ispod oka i učiniti da izgledate starije nego što jeste.

Jaki prajmeri

Ako koristite prajmere pune silikona, koža može biti sve suvlja. Bolja opcija je da koristite laganu hidrantnu kremu ili prajmer koji će istaći sjaj kože.

Zatvoreno za komentare.