Bjuti trikovi koje nikada ne treba da isprobavate

Bjuti trikovi koje nikada ne treba da isprobavate

Na Internetu se svakodnevno pojavljuju raznorazni bjuti trikovi i saveti. Mnogi od njih zaista su korisni i vredi ih isprobati. Međutim, treba biti oprezan i pre isprobavanja treba se dobro raspitati – na primer, ove trikove ni u kom slučaju ne smete isprobati.

Foto: Shutterstock

I sama sigurno svako malo naletite - surfujući na Fejsbuku, Instagramu, Pinterestu i sl. – na brojne savete i bjuti trikove raznih blogerki i influenserki koje se kunu u njihovu učinkovitost. Međutim, koliko god izgledali privlačno i bezopasno, nije svaki trik dobar za našu kožu.

Ovih 5 trikova nikako nemojte probati…

1. Maslinovo ulje kao maska za lice

Obično maslinovo ulje iz kuhinje trebalo bi da bude tajni sastojak za maske ili kreme za lice. Međutim, zapravo se nanošenjem čistog ulja na kožu uništava prirodni zaštitni sloj kože. Takođe začepljuje pore i vodi do onečišćenja. Ne postoje za bedava posebna ulja za lice… 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели La Bandiera Olive Oil (@labandieraoliveoil) дана

2. Jabukovo sirće kao tonik

Jabukovo sirće ima pH-vrednost od 5,5 i lagano je kiseli. Ima manju pH-vrednost od naše kože pa je dovodi u disbalans, umesto da je smiri. Dakle, jabukovo sirće nema šta raditi na licu – iako se mnogi kunu u njega.

3. Zagrejavanje uvijača za trepavice

Jedan bjuti-trik pokazuje kako se uvijač za trepavice zagrejava pomoću fena. Zbog toga bi trepavice trebale da budu lepše i duže da zadrže oblik. Međutim, treba jako paziti da se uvijač ne zagreje previše jer visoka temperatura može oštetiti osetljivu kožu oko oka.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Glanz&Natur (@glanzundnatur) дана

4. Limun za izbeljivanje

Malo soka od limuna na rukama ili nogama pa dlačice više neće biti tamne, nego svetle. Ovo čudotvorno sredstvo čak može posvetliti pigmentne mrlje. Međutim, nemojte koristiti ovaj trik. Sok od limuna deluje nadražujuće na kožu i može izazvati peckanje i svrabež.

5. Piling od šećera i soli

So i šećer nemaju šta da rade na licu. Posebno ako imate prirodno osetljivu kožu – oba mogu jako da nadraže kožu. Osim toga, šećer podstiče starenje kože i nastanak bora. Ko sa 20 želi da izgleda kao da ima 40?

Ostavi komentar