Branko Babić – čovek koji je okrenuo industriju trajne šminke naopačke

Branko Babić – čovek koji je okrenuo industriju trajne šminke naopačke

Tehnika japanskog iscrtavanja obrva danas je toliko popularna da verovatno ne postoji devojka na planeti koja za nju nije čula ili u nekom trenutku pomisila da je isproba.

Ali, da li znate ko je idejni tvorac ovog beauty trenda i kako je sve počelo?

Njegovo ime je Branko Babić, živi u Beogradu i osnivač je, sada već svetski poznate akademije pod nazivom “Phi Academy”, koja se bavi obučavanjem i kreiranjem uspešnih ljudi u oblasti industrije lepote.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Branko Babic (@branko_babic_phiacademy)

Sa Brankom smo razgovarali o njegovim počecima, o promenama koje se dešavaju u svetu biznisa, o značaju formalnog obrazovanja, kao i njegovim idejama i planovima za budućnost.

Šta nam je na sve ove teme rekao, pročitajte u nastavku..

U jednom trenutku si se bavio trgovinom namirnicama i prodajom garderobe. Koje dve, tri lekcije iz tog perioda bi mogao da podeliš sa ljudima da bi bolje shvatili biznis?

- Postoji mišljenje da je znanje nešto što vam niko ne može oduzeti. To mišljenje je tačno, ali ne uvek. U biznisu, posle nekoliko godina vreme će obezvrediti sva vaša predhodna znanja. Ono što ste primenjivali pre 5 ili 10 godina danas je potpuno bezvredno. Ključ je u novim znanjima prilagođenim vremenu koje je tu i koje tek dolazi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by phiacademy (@phiacademy)

Često dolazi do velikog kreativnog pomaka kada čovek kao ti iz jedne uđe u drugu industriju. Da li i danas gledaš na neku industriju kao zanimljivu i u kojoj bi voleo da se oprobaš, a nisi imao prilike do sad?

- Prehrambenu industruju u narednih nekoliko godina čekaju neslućene promene. To je nešto u čemu bih voleo da učestvujem, ali to je za sada jako daleko od mene.

Da li je lakše pokrenuti biznis u Srbiji ili u inostranstvu s obzirom da imaš iskustva i na jednom i na drugom tržištu?

- Zavisi o kom biznisu pričamo. Iz mog ugla, za moj biznis, siguran sam da ne postoji bolja zemlja od Srbije u kojoj je ova priča mogla da počne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by phiacademy (@phiacademy)

Koja je najkorisnija stvar koju si kupio, a da ne košta više od 100 evra?

- Pre 10 godina sam greškom kupio opremu za microblading u Kini. Platio sam je 50 dolara. I tako je počelo sve.

Nedavno si u jednom intervjuu spomenuo devojku iz Brazila, koja je poslednji novac uložila u tvoj kurs i danas je vrlo uspešan preduzetnik u tvojoj branši i pod Phi brendom. Da li imaš neku tako inspirativnu priču iz Srbije ili sa Balkana?

- U Srbiji postoji preko sto takvih priča, u svetu se broje hiljadama. To je naš biznis model koji je koncipiran tako da kreiramo uspešne ljude u industriji lepote i zato je takvih primera mnogo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Branko Babic (@branko_babic_phiacademy)

Koja knjiga je imala najveći uticaj na tebe kao čoveka?

- “Istorija grčke filozofije” - Lučano de Krešenco

Koliko je bitno formalno obrazovanje da bi čovek bio uspešan preduzetnik?

- To zavisi od vrste preduzetništva. Formalno obrazovanje je veoma tromo i  sporo da bi se bavilo trenutnim preduzetničkim problemima i potrebama. Lično mislim da će neformalno i trajno obrazovanje u budućnosti dobiti potpuno novi značaj i vrednost.

Elon Mask ima za cilj da kolonizuje Mars, da li I ti imaš neku tako neverovatno ambicioznu ideju i ako imaš možeš li da je ovom prilikom podeliš nama?

- U zadnjih 7 godina okrenuli smo industriju permanentnog makeup-a naopačke. To sada čeka industriju kozmetike. To je ogroman projekat koji će započeti 2023.

Šta ti je najveće otkrovenje ili činjenica koju si saznao u poslednjih nekoliko godina?

- Nano tehnologija me je šokirala pre nekoliko godina. Ja sam iskreno i dan danas u šoku od tog otkrića.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by phiacademy (@phiacademy)

I za kraj reci nam zašto ljudi, a posebno žene, treba da koriste Phi proizvode i da upišu baš Phi akademiju, a ne neku drugu? Šta je to što vas posebno izdvaja prema tvojim rečima?

- Mislim da sam već odgovorio na ovo pitanje kroz jedan od prethodnih odgovora. “Phiacademy” ne prodaje kurseve i proizvode, “Phi” kreira uspešne ljude u industriji lepote.

Obuka neke tehnike je samo početak i manji deo kompletne podrške koja uključuje marketing, prezentacione i prodajne veštine. Osim toga sistem “Phiacademy” je zasnovan na meritokratskim načelima koji omogućavaju najboljima da osvoje svet.

Zatvoreno za komentare.