Najveći prolećni trend u svetu lepote

Ovog proleća jedan od najvećih trendova u svetu lepote biće blistava, svetlucava koža, a u skladu sa njim nastao je i termin "buttery skin".

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Isabelle De Vries (@isabelle.de.vries) дана

Ovaj termin u doslovnom prevodu znači "maslac koža", a označava kožu koja se presijava i na kojoj su ključne tačke na licu dobro osvetljene.

Za postizanje ovakvog izgleda neophodno je da koža bude pravilno negovana, odmorna, sveža, da ne patite od uvećanih pora ili "sivog" tena. Dakle, ovaj trend pre svega podrazumeva finu kožu lica koja je odlična podloga za "maslac kožu".

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели NAM VO✨GLOW💫 (@namvo) дана

Ovo ime potiče od toga što bi koža na pojedinim mestima trebalo da izgleda tako blistavo - kao da ju je neko upravo premazao puterom. Ovaj efekat se postiže upotrebom hajlajtera, i to onog u krem obliku.

Stručnjaci savetuju da pre nego što se upustite u praktikovanje ovog trenda, tretirate kožu pilingom bar jednom ili dva puta nedeljno, te da je nahranite preparatima koji sadrže vitamin C i retinol.

A evo i kako se u par koraka izvodi ova "magija" na licu:

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели NAM VO✨GLOW💫 (@namvo) дана

1. Lice očistite tonikom za čišćenje, pa nanesite hidrantnu kremu i sačekajte da je koža u potpunosti upije.

2. Prstima nanesite puder, pa ga pažljivo nanesite tapkajući u tankom sloju. Ako smatrate da je potrebno, dodajte još jedan tanji sloj.

3. Nakon toga nanesite hajlajter u stiku ili kremu na jagodice, te preko obrva, u uglove očiju i iznad usana. Preporuka je da nanosite hajlajter pomoću četkice za senku, zahvaljujući kojoj će efekat biti prirodan i suptilan.

Pročitaj još