Kada je muškarac privlačniji - ćelav ili proćelav?

Kada je muškarac privlačniji – ćelav ili proćelav?

Istraživanja i mnogobrojne ankete su pokazale da su muškarci mnogo privlačniji kada su potpuno ćelavi, nego kada na glavi imaju proćelavu i retku kosu...

 Foto: imdb.com

Strah od opadanja kose je vrlo čest kod muškaraca, naročito kod onih koji su u mladosti imali dužu i gustu kosu, a kasnije upali u problem gde njihova kosa postaje retka i slaba. Muškarci obično misle da će bez kose izgledati ružnije i starije i da na taj način neće izgledati dovoljno privlačno.

Zbog toga muškarci ne žele do to prihvate i trude se da imaju makar malo kose na svojim glavama. To dovodi do kreiranja proćelavih frizura koje su jako loše i koje nikako ne pomažu njihovom izgledu.

To su dokazale i najnovije ankete koje su ispitale oko 2000 žena. Ove žene trebale su da ocene ćelave i proćelave muškarce, a čak 85% žena je reklo da im se više sviđaju potpuno ćelavi muškarci.

 Foto: imdb.com

Razlog za to jeste što proćelava kosa izgleda kao bezuspešan pokušaj da muškarac ima kosu na glavi i žene kažu da takve frizure najčešće izgledaju „jadno“. Sa druge strane, ćelavi muškarci to rade svesno i žele da budu ćelavi, što pokazuje da imaju samopouzdanja.

Žene su takođe rekle da ćelavi muškarci izgledaju muževnije, seksepilnije i snažnije i da podržavaju sve one koji imaju proćelavu kosu da se potpuno obriju.

Pokazaćemo vam video klip proćelavih muškaraca koji su odlučili da obriju glave, pa sami prosudite da li su bolji bez kose ili sa slabom i proređenom kosom.

Ostavi komentar