Dermatolozi otkrivaju najveće zablude o čistom i lepom licu: Oko stavke 4 većina žena greši

Dermatolozi otkrivaju najveće zablude o čistom i lepom licu: Oko stavke 4 većina žena greši

Živimo u vremenu kada nas mnogi magazini "zatrpavaju" savetima o nezi kože, a često ih dobijamo i od prijatelja. Ovo su najveće zablude o nezi lica.

Foto: Shutterstock

To nije loše jer je važno imati zdravu i lepu kožu, međutim, problem nastaje kada neki od tih saveta postaju zablude.

Naime, upravo su se mnoge od tih zabluda proširile među ljudima pa ih se mnogi slepo pridržavaju, ali dermatolozi posebno naglašavaju da bismo trebali biti oprezni i ne slušati ih.

Bore je moguće ukloniti specijalnim vežbama za lice

Dermatolozi su naveli da vežbe lica mogu naneti više štete nego koristi. To je zato jer je naša koža elastična, a pokretanjem mišića je dodatno rastežemo i povlačimo. Smatraju da treniranje mišića može izazvati i pojavu novih bora čak i onih najsitnijih.

Kaladont može smanjiti otok od bubuljice na licu

Iako mentol u kaladontu ima efekat hlađenja što može privremeno smanjiti otok, međutim, to nije preporučljivo za nanošenje na lice jer može izazvati iritaciju. Kaladont je namenjen samo za zube.

Izlaganje sunčevim zracima čisti lice od akni

Kada leti dobijete boju od sunčanja to će svakako privremeno pokriti crvenilo na licu od akni. Međutim, to ne znači da će sunce smanjiti njihovo širenje jer ono isušuje masnu kožu koja kao odgovor na to, postaje još masnija i dolazi do pojave novih akni.

Često umivanje je dobro za kožu lica

Često umivanje može biti štetno jednako kao i neredovno pranje lica što znači da je u ovom slučaju najbitnije pronaći balans. Kada se često umivate i nakon toga brišete peškirom, zapravo uklanjate zaštitne slojeve masnoće na koži i time je izlažete vanjskim utjevajima i brojnim zdravstvenim rizicima.

Nije potrebno stavljati kremu za sunčanje ako smo celi dan u zatvorenom

Čak iako provodite vrijeme u zatvorenom cijeli dan ipak je potrebno da zaštitite lice kremom sa zaštitnim faktorom, odnosno, za sunčanje. Tačno je da prozori blokiraju neke štetne UV zrake, ali ne i sve.

Verovatno ste upoznati s tim da prevelika izloženost UV zracima mogu dovesti do pojave bora, pega od sunca, ali i raka kože, piše Bright Side.

Zatvoreno za komentare.