Dragoceni "beauty" saveti ako ste uveliko u petoj deceniji života

Dragoceni „beauty“ saveti ako ste uveliko u petoj deceniji života

Kako starimo, menja se i naša koža, pa svoju negu i način šminkanja treba prilagoditi novim potrebama. Ovo su najbolji "beauty" saveti ako ste u petoj deceniji života.

Foto: Shutterstock

U reklamama se najčešće može videti jedra i zategnuta koža, čime se šalje pogrešna poruka da zrela koža nije lepa. Šminkanje zrele kože podrazumeva male izmene u odnosu na to kako ste se šminkali ranije.

Nekoliko tehnika i trikova pomoći će vam da svoju zrelu kožu negujete, ali i šminkate tako da se ne primeti gotovo nijedna nepravilnost na vašem licu.

Redovno hidriranje

Priprema kože pre nanošenja šminke posebno je važna za žene starije od 40. Suva koža će sa puderom izgledati beživotno. Unapredite svoju noćnu rutinu hidratantnom kremom koja učvršćuje i podiže kožu.

Odaberite preparat sa hijaluronskom kiselinom ili kolagenom, koji poboljšava elastičnost i povećava gustinu kože tokom menopauze. Neka krema bude hranljiva, ali lagana. Cilj je da postignete zdrav izgleda kože pre nanošenja šminke.

Foto: Shutterstock

Izaberite pravi puder

Prava nijansa pudera osiguraće prirodni izgled. Odaberite onaj koji je za nijansu topliji od vašeg tena. Formula ne sme biti ni previše masna ni suva. Za baršunastu kožu najpoželjniji su mat proizvodi lagane konzistencije koji zaglađuju neujednačenu teksturu, umesto da je naglašavaju.

Koristite korektor

Ako želite da prikrijete pege ili hiperpigmentaciju, koristite korektor. Neka to bude onaj koji pruža potpunu pokrivenost i iste je boje kao i puder. Prvo nanesite puder, a zatim sunđerčićem ili četkom pređite preko problematičnih mesta korektorom.

Šminkanje zrele kože – Oprez sa šljokicama

Nikada niste prestari za šljokice na kapcima. Nabavite kremaste senke jer će one u obliku praha poprimiti izgled krede i naglasiti nedostatke.

Foto: Shutterstock

Maskara je obavezna

Ako su vam gornji kapci opušteni, nekoliko slojeva maskare za volumen vizuelno će ih podići. Kad u području oka istaknete trepavice, skrenućete pažnju sa svojih kapaka. Kupite kvalitetnu maskaru koja čini da trepavice izgledaju guste i duge, a sprečava da se ulepe.

Olovka za usne

Uokviravanje usana olovkom kako se ruž ne bi razmazao nije revolucionarana ideja. Međutim, potpuno premazivanje usana olovkom produžiće životni vek boje. Koristite kremastu olovku koja se neće isušiti na usnama.

Ako vam se to ne dopada, olovku stavite malo iznad linije usana. Vremenom, usne gube volumen, a olovka može doprineti da izgledaju punije. Neutralna olovka ili ona koja odgovara vašoj boji usana uvek je dobar izbor.

Zatvoreno za komentare.