Kako do savršenog tena poput „Majke zmajeva“

Koliko god mislili da pripreme za snimanje ne podrazumevaju neke posebne tretmane - varate se! Glumica Emilija Klark, koju svi znamo po jednoj od najvažnijih uloga u seriji "Igra prestola" u intervjuu za "Vogue Paris" otkrila je kako njen ten izgleda uvek besprekorno na sceni, kao i koji tretmani joj pomažu u tome.

 Foto: Instagram

Iako je u intervjuu izjavila kako svako jutro i veče čisti i hidrira kožu i, nećete verovati, spava na SVILENOJ jastučnici koja je nežna prema koži lica (a ujedno i seksi) glumica je shvatila da će njenom licu biti potrebna stručnija pomoć za snimanje poslednje sezone serije, te se obratila slavnoj kozmetičarki i konsultantkinji luksuznog brenda La Mer, Džordžiji Luis.

– Moj plan tretmana zavisi od toga da li moj klijent snima sutra ili za nekoliko meseci. Idealno je da urade šest tretmana lica, sa dve do tri nedelje razmaka između svakog – kaže Džordžija, a ako se pitate zašto je bilo kome potrebno toliko tretmana lica, samo bacite oko na blistavu kožu slavnih glumica poput Eme Stoun, Dženifer Aniston i Emili Blant.

A evo i svih tajni njene bjuti rutine!

Tretman – Priprema 

Tokom prva dva tretmana fokusiram se na čišćenje i pripremu kože pilinzima. Ovaj proces pomaže da se uklone moguće bubuljice i nesavršenosti, licu daje glatkost (što utiče na bolju refleksiju svetlosti) i sužava pore. Ali, pre nego što vam misli odlutaju na Samantino oguljeno lice nakon hemijskog pilinga iz serije “Seks i grad”, važno je da znate da Džordžija koristi pilinge sa mlečnom kiselinom koji su veoma nežni i ne iritiraju kožu.

 Foto: imdb

Kada je koža dobro pripremljena, tada Džordžija vadi “svoje oružje” – mikrodermoabraziju. Ako niste upoznati sa ovim tretmanom, reč je o aparatu, tačnije roleru koji je prekriven iglicama. Kako se kreće po koži on stvara mikropovrede, koje tokom zarastanja podstiču proizvodnju kolagena. Ovaj tretman je veoma efikasan kod ožiljaka od akni, finih borica i sužavanja pora. Džordžija ga koristi u kombinaciji sa proverenim sastojcima poput peptida, hijaluronske kiseline i matičnih ćelija koji se ovim tretman indžektuju u kožu.

Lifting i posvetljivanje lica 

Kako se veliki događaj bliži ili ponekad čak i tog istog dana, što je bio slučaj sa Emilijom Klark, Džordžija se fokusira isključivo na lifting i posvetljivanje lica kako ne bi došlo do iritacije i crvenila.

Kloni se svih mogućih faktora koji mogu da iziritiraju kožu, kao što je piling na primer. Umesto toga, ona koristi aparate na bazi radiotalasa koji podižu kožu i masaže lica koje su odlične za drenažu. Takođe, laser može veoma nežno da reši probleme poput crvenila i bubuljica.

 Foto: Instagram

– Dosta vremena posvećujem limfnoj masaži kako bih kožu posvetlila i pružila joj potreban detoks – kaže Džordžija.

Pa, videli ste! Tajna besprekornog tena Kalisi krije se u redovnoj nezi lica, spavanju i nezaobilaznim tretmanima Džordžije Luis.

Pročitaj još