Kako da kosa duže ostane čista?

Kako da kosa duže ostane čista?

Sigurno vam se nekoliko puta desilio da preskočile redovni dan za pranje kose i odjednom, kosa vam je toliko prljava da joj ništa sem tople vode i šampona ne može pomoći.

 Foto: Shutterstock

Ali, šta ako vam kažemo da postoji nekoliko jednostavnih načina koji će vam omogućiti da ređe perete kosu? Pre nego što se udavite šamponom za suvo pranje, pročitajte ovaj tekst.

Prvi savet je prirodno sušenje kose, uz upotrebu alata za stilizovanje toplotom samo za specijalne prilike. Ali, kada se radi o trikovima, forama i fazonima – o čemu se tu zapravo radi?

Fenom osušite koren kose

 Foto: Shutterstock

Kada operete kosu, pustite je da se osuši prirodno, koliko god da je to moguće, ali, svoj koren kose osušite fenom. To će vam pružiti kosu koja se manje masti i koja ima volumen.

Koristite kapu za tuširanje

 Foto: Shutterstock

Kada se tuširate, obavezno koristite kapu za tuširanje, jer ćete samo tako uspeti da sprečite stvaranje haotičnog nereda od frizure izazvanog vlagom.

Šampon za suvo pranje kose pre spavanja

 Foto: Shutterstock

Naravno, šampon za suvo pranje kose je jedno od rešenja. Ipak, on će zablistati svim svojim sjajem kada ga naneste pred spavanje. Probudićete se sa kosom punom volumena!

Zatvoreno za komentare.