Greške u šminkanju koje prave žene za koje pomislimo da su imale jedinicu iz likovnog

Greške u šminkanju koje prave žene za koje pomislimo da su imale jedinicu iz likovnog

Koliko puta vam se desilo da pogledate neki video u kome se devojka sa takvom lakoćom savršeno našminka da ste sigurni da veoma lako možete da ponovite isto?

Foto: Shutterstock

Međutim, kada krenete u realizaciju i stignete do finalnog rezultata, utisak nije ni blizu savršenstva. Evo nekoliko grešaka zbog kojih šminka izgleda kao da smo imale jedinicu iz likovnog.

Pretamni i žuti tonovi

Najčešća greška jeste pretaman puder ili previše žuta nijansa korektora ispod očiju koja ne izgleda nimalo prirodno. Ukoliko su nijanse pogrešne, koliko god da je tehnika nanošenja proizvoda dobra, efekat će biti loš.

Žene često ne mogu samostalno da ocene koja je boja pravi izbor za njih, ali bez greške znaju da procene za druge. Zato je dobra odluka da sa sobom povedete neku od drugarica i zajedničkim snagama dođete do savršene nijanse. 

Imajte na umu i sledeću stvar - u drogerijama svetlo najčešće nije dobro, zbog čega je lako da se desi da iz prodavnice izađete sa pogrešnim proizvodom u kesi. Zato isprobajte nekoliko nijansi i izađite na dnevno svetlo, pa tek onda odlučite koja je boja za vas.

Slepo praćenje tutorijala

Ukoliko nemate 18 godina, ne možete koristiti teške korektore i to tehnikama a la Kim Kardašijan. Takva šminka na dnevnom svetlu nikada ne može izgledati dobro.

Radije birajte kremaste teksture koje će se stopiti sa kožom, a korektor nanosite tik ispod očiju. Važno je da proizvod ne razvlačite, već da ga blago utiskujete u kožu kako bi se potpuno sjedinio sa njom.

Foto: Shutterstock

Prihvatanje trendova koji nam ne stoje

Težak ajlajner koji je već godinama akutelan nije za svačije oko i na nekim ženama izgleda musavo koliko god da je precizno nanet dajući im izgled kao da im je hitno potreban odmor. Procenite šta na vama izgleda dobro i pokušajte da prilagodite šminku svom licu kako biste dobile najbolji rezultat.

Pakao hajlajtera

Ovaj planetarno popularni proizvod postao je hit prethodnih godina, ali žene često nemaju pojma kako, koliko I na koji način da ga nanesu. Najbolji savet je da za svaki dan birate kremaste hajlajtere koje ćete nanositi prstima ili sunđerom, dok su praškasti za večernje varijante. 

Važno je i gde ga nanosite. Ukoliko na primer, stavite jednu tačku na nos, u najvećem broju slučajeva desiće se da nos izgleda veće nego što jeste. Ako promašite jagodice, izgledaćete naduveno, što nikako nije cilj.

Usne iz crtanog filma

Ako želite punije usne, morate docrtavati strateški. Da bi izgledalo što prirodnije blago ćete podići visinu sredina gornje i donje usne. Nakon toga nanosite ruž, najbolje mat teksture kako bi senčenje delovalo što prirodnije.

Zatvoreno za komentare.