Pravilo tri minuta će učiniti čudo za lepotu vaše kože – dobro ga zapamtite

Pravilo tri minuta će učiniti čudo za lepotu vaše kože – dobro ga zapamtite

Voditi pravilnu brigu o svojoj koži veoma je važno. Redovno čišćenje i hidratacija samo je jedan od načina kako biste je trebali negovati.

Foto: Shutterstock

Ali ako imate drugih problema sa kožom, vaši dnevni rituali možda uništavaju vašu kožu a da toga niste ni svesni.

Tuširanje ima veliki uticaj na vašu kožu, počevši od vremena koje provodite pod tušem pa do načina na koji perete svoje telo. Zato je važno pronaći pravu rutinu koja odgovara vašoj koži. Uvek držite hidratantnu kremu u kupatilu kako bi je nakon tuširanja u roku od tri minuta naneli na kožu.

Jedna greška koju većina žena pravi nakon tuširanja, a što uništava kožu, jeste predugo čekanje kako bi nanele hidratantnu kremu ili je uopšte ne nanose. Naime, nakon tuširanja pore se šire zbog pare i vrućine u kupatilu. Ključno je tu vodu zadržati u telu nanošenjem hidratantne kreme u roku od tri minuta.

Čekati duže od tri minuta kako biste naneli hidratantnu kremu nakon tuširanja uzrokovaće gubitak te vlage u vašoj koži. Zato, uvek držite bočicu hidratantne kreme u vašem kupatilu i nanesite je minut nakon što se istuširate kako biste imali zdravu i hidratiziranu kožu.

Zatvoreno za komentare.