Izgleda kao fenirana: Kako toplim uljem i mlekom da izravnate kosu

Izgleda kao fenirana: Kako toplim uljem i mlekom da izravnate kosu

Ipak, postoje prirodni načini na koji način možete da izravnate kosu, a da je pritom ne oštetite raznim preparatima ili aparatima koji je oštećuju.

Foto: Shutterstock

Izrendajte kokos, pomešajte ga sa vodom i onda dobijenu smesu procedite da biste odvojili kokosovo mleko. Dodajte malo limunovog soka i ostavite da se ohladi četiri do pet sati, sve dok na površini ne primetite penu.

Skinite penu i ravnomerno nanesite na kosu. Natopite peškir vrućom vodom i njime prekrijte kosu. Držite na glavi oko sat vremena. Nakon toga operite kosu šamponom i dobro isperite. Pored toga, što ćete uspeti da izravnate kosu, oslobodićete se i peruti.

Mleko

Pomešajte istu količinu mleka i vode u bocu sa pumpicom. Našpricajte kosu ovom mešavinom i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga, očešljate kosu i operite šamponom, kao i obično.

Toplo ulje za kosu

Nanošenje toplog ulja na kosu jedan je od najjednostavnijih načina da izravnate kosu na prirodan način. Tretman toplim uljem obogatiće vašu kosu proteinima i vitaminima koji su veoma važni za zdravlje kose.

Ugrejte bilo koju vrstu ulja za kosu i nežno ga utrljajte na glavu i kosu i masirajte dvadeset minuta. Očešljajte kosu i prekrijte vrelim peškirom. Ostavite da odstoji pola sata.

Zatvoreno za komentare.