Kada vam sledeći put izađe bubuljica, samo uradite ovo

Kada vam sledeći put izađe bubuljica, samo uradite ovo

Možda ne postoji brz način za rešavanje svih životnih problema, ali postoji način za brzo suzbijanje akni i bubuljica na licu.

Foto: Shutterstock

Toliko jednostavan i efikasan da ćete biti zapanjeni rezultatima, u tren oka. U čemu je tajna, pitate se? U kockicama leda!

Ovaj jednostavan trik za smirivanje crvenila i smanjenje upale ispod kože, bez neželjenih efekata može vam pomoći u borbi protiv akni i bubuljica. Iako kockice leda ne mogu poput neke magije da uklone akne sa lica, mogu da olakšaju zarastanje i regeneraciju kože.

Korišćenje hladnog tretmana pri lečenju akni, zapravo i nije novina. Ova ideja poznata je čovečanstvu još od davne 1925. godine, kada je led bio glavno sredstvo za umirenje crvenila i iritacija na koži. Led donosi licu neverovatne prednosti u pogledu lečenja akni poput:

Smanjenja otoka i upale – Zvuči obećavajuće, jer i kada uganete članak na oteklo mesto se stavlja led. Crvenilo i otok mogu da budu prava noćna mora ako se borite sa cističnim aknama. Led međutim sužava krvne sudove i smanjuje upalu. On deluje umirujuće i usporava protok krvi, što vam daje trenutno olakšanje.

Pomaže u smanjenju pora – Jedan od glavnih uzroka nastanka akni je začepljenje pora na koži usled nakupljanja prljavštine i mrtvih ćelija kože. Sled događaja vam je jasan – bakterijska invazija izaziva pojavu akni u tim oblastima. Obloga u vidu leda pomažu pri smanjenju pora, što znači da bakterije nemaju pristup dubljim slojevima vaše kože.

Izbegavajte nanošenje kockica leda direktno na lice, umesto toga zamotajte ih u čist peškir ili pamučnu tkaninu i tretirajte predeo sa aknama oko 10 minuta. Napravite pauzu od 5 minuta da koža povrati svoju boju i ponovite postupak.

Za još efikasnije rezultate uronite lice u hladnu vodu u kojoj su kockice leda izmešane sa kolutovima limuna i krastavca. Držite u vodi par sekundi, potom izronite lice i ponovite dva do tri puta. Limun i krastavac su vrlo efikasni kod čišćenja nečistoće sa lica.

Zatvoreno za komentare.