Kako bi trebalo da izgleda savršena žena u 2020. godini?

Kako bi trebalo da izgleda savršena žena u 2020. godini?

Savremeni ideali lepote čine se surovim i nedostižnim, a na momente se čini da je zavladao teror savršenstva u kome nema mesta ni za koga ko se ne trudi da se približi istom.

Foto: Shutterstock

Sa druge strane čini se da u praksi savršena žena uopšte ne treba da bude "savršena" i da je konačno autentičnost dobila svojih 5 minuta.

Naime, pitanjem kako izgleda savršena žena u 2020. godini pozabavila se Trejsi Koks, stručnjak za ljubavne odnose, a došla je do vrlo zanimljivih zaključaka.

"Da sam postavila to pitanje pre 10 godina, dobila bih odgovore kao što su: 'Ja sam tip koji voli noge' ili 'Ja sam tip koji voli grudi', a možda bi se raspravljalo o brinetama i plavušama. Danas, dobijam sasvim drugačije odgovore. 'Prva stvar koja me privuče na ženi su njene oči', napisao mi je jedan muškarac na Tviteru kad sam postavila to pitanje", objasnila je Koks.

Ona je dodala da mršavo telo ne igra važnu ulogu, kao ni visina ili veličina grudi. Kaže da je drugi muškarac odgovorio da je za njega ključna stvar za mene je ličnost.

"'Zapravo nemam idealan tip. Smatram da su samopouzdane, inteligentne, zabavne žene privlačne i dolaze u svim oblicima, veličinama i bojama', napisao je treći", započela je Koks svoju kolumnu i zaključila da muškarci nisu kao nekada opsednuti oblinama i besprekornim izgledom.

Slika ženskog savršenstva se dramatično promenila?

Ispostavlja se da se slika ženskog savršenstva dramatičnije promenila u poslednjih deset godina nego u prethodnih stotinu, kako piše magazin "National Geographic".

Foto: Shutterstock

"Naravno, muškarce će uvek zainteresovati određene fizičke osobine, i to iz evolucijskih razloga. Mladolikost, široki bokovi koji asociraju na plodnost, sjajna kosa i čista, sjajna koža. Sve ove stvari komuniciraju sposobnost žene da zatrudni i nahrani dete kad se rodi. Univerzalna privlačnost ovog oblika tela (u zapadnom svetu) potkrepljena je naukom", piše Koksova i navodi primer modela Keli Bruk.

Podsetimo, njeno telo je proglašeno najidealnijim prema parametrima studije koja je sprovedena na Univerzitetu Teksas 2016. godine. Studija je u obzir uzela visinu, težinu, dužinu kose i oblik lica. Ispostavilo se da su idealne mere 99-63-91, a visina 168 centimetara.

Da li se veruje da Keli i danas ima savršeno telo i danas, u 2020. godini? I da i ne!

Kako danas izgleda savršena žena?

"Savršena žena izgleda onako kako ona želi da izgleda", tvrdi Trejsi u tekstu za "Daily Mail".

U ovoj 2020. godini ne postoji idealan tip žene. Gospođica Savršena nije ni idealna konfekcijska veličina ni seks bomba sa oblinama. Ona je i jednoi drugo - i sve varijacije između ova dva pojma.

"Lepota je manje u tome kako izgledate, a više u tome ko ste. Ono što govorite, pečat vaše ličnosti. Naša definicija privlačnog danas je mnogo više od izgleda", kaže ona.

Jedno istraživanje je otkrilo i da muškarci više vole žene prosečnog izgleda nego one "manekenskog" tipa. Lepo lice uvek je na listi želja partnera ocenjeno važnijim od dobrog tijela. Ipak, ako se ličnost do sada u visoko kotirala na takvim spiskovima, u 2020. se, izgleda, popela na prvo mesto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

"Žena čiji je um spreman da istražuje, širi se, uči i raste do najdubljeg nivoa intimnosti", bio je jedan od odgovora koji sam dobila kad sam tražila muškarce da mi opišu svoju savršenu ženu. 'Morate imati početnu privlačnost. Ali nije me briga da li je plava, brineta, visoka ili niska. Ljubazna, brižna, zabavna, znatiželjna, avanturistički nastrojena - to je ono što se računa', odgovorio je drugi. 'Ličnost, karakter i kreativan um ono su što čini sjajnu partnerku i sjajnu seksualnu partnerku. Obline, grudi i dobre noge samo su bonus', odgovorio je treći. Sve zavisi i od toga šta tražite. Ako je reč o seksu i jednokratnom susretu, izgled postaje važniji", kaže ona.

 Ne, nije sve tako idilično!

"Ne zavaravajmo se. Žene još uvek žive po nerealnim standardima lepote, ali sad je pitanje - ko ih postavlja?", pita se Trejsi na kraju.

Botoks i plastične operacije popularnije su nego ikad, estetika koja preovlađuje jeste ona koje plasiraju sestre Kardašijan, a paktično da nema zvezde sa A liste koja nije otišla pod nož zarad lepote.

"Instagram nas podstiče da drugima prezentujemo idealne fotografije naših tela i lica, provlačimo ih kroz filtere. Zbog toga mnoge žene imaju problema s mentalnim zdravljem, jer ne izgledaju kao fotografije koje one vide na svojim telefonima", smatra ona.

"Približavamo se društvu u kom bi lepota mogla da bude mnogo više od samo fizičkog. No, nismo još u potpunosti stigli do toga", zaključila je.

Zatvoreno za komentare.