Kako da vratite život oštećenoj kosi

Kako da vratite život oštećenoj kosi

Beživotna kosa, bez volumena i sjaja, krhka i ispucala nikada neće ići uz pojam lepote. Zato svi želimo zdravu, gustu i svilenkastu kosu, koja će biti meka na dodir. Kako možete da vratite život oštećenoj kosi?

Foto: Shutterstock

Frizura može da bude vaš zaštitni znak i da se zbog nje za vama svi okreću, ali nikada ne smete dopustiti da to bude zbog oštećene kose. Naprotiv.

Tajna je u organskoj kozmetici za kosu

Nega kose zahteva posvećenost, doslednost i strpljenje, naročito ako govorimo o oštećenoj kosi kojoj želimo da udahnemo život.

Samo zdrava kosa je lepa kosa, a da bi ona bila takva potrebna je kontinuirana nega.  Na tržištu je mnogo proizvoda koji obećavaju različite efekte na vašoj kosi, a u cilju postizanja lepog izgleda. Uprkos velikom izboru, nekad jednostavno nije lako sprečiti oštećenja kose.

Otkrićemo vam tajnu – najbolje što možete da uradite je da se okrenete organskoj kozmetici, kako biste najbolje iz prirode iskoristili za negu kose.

Za oslabljenu i lomljivu kosu, kojoj je potrebna obnova, na tržištu su namenski šamponi za kosu. Idealni su oni koji su bazirani na sastojcima prirodnog porekla poput hranljivih ulja i biljnog keratina. Ovakvi šamponi su blagi, ne sadrže štetne hemikalije, a mogu učiniti da kosa bude oporavljena od vrha do krajeva, ojačana, meka, otpornija na oštećenja i laka za stilizovanje.

Najbolja biljna ulja za negu kose su kokosovo, ricinusovo, arganovo, jojobino, maslinovo i bademovo, pa birajte proizvode za negu kose bazirane na njima. Ova ulja sadrže hranljive materije koje duboko prodiru u dlaku, hidriraju je, ojačavaju, štite i podstiču njen rast. Bogata su antioksidansima, esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima koji hrane i obnavljaju kosu i vlasište.

Pored toga što su idelani sastojci u šamponima, regeneratorima i maskama, možete ih i samostalno utrljavati u kosu od korena do krajeva. Preporučuje se da ulja utrljavate u vlasište uz blagu masažu i rasporedite ih duž dlake. Ostavite ulje da deluje minimum sat vremena, ili čak celu noć, ako ste u prilici, a potom uobičajeno operite kosu kosu.

Za obnovu kose ključna i upotreba regeneratora

Osim šampona, nezaobilazno je da se koriste i regeneratori za kosu. Uglavnom ćete birati one koji dolaze iz iste linije kao i šampon, kako biste postigli maksimalan ciljani efekat, u ovom slučaju obnovu kose.

Regeneratori se koriste nakon šamponiranja kako bi kosu hidrirali, omekšali i učinili je glatkom. Oni pomažu u vraćanju vlažnosti koju kosa može da izgubi tokom procesa pranja.

Regeneratori sadrže hidratantne i hranljive sastojke koji će kosu poštedeti od isušivanja i lomljenja. Ovi proizvodi često sadrže i različita biljna ulja, o kojima smo već pisali u ovom tekstu, a koja dodatno pomažu hidrataciju, omekšavaju kosu i čine je lakšom za raščešljavanje. Za jačanje i obnavljanje oštećene strukture vlasi birajte regeneratore koji sadrže i proteine poput keratina.

Upotreba adekvatnog regeneratora, ali i maski, učiniće, dakle, mnoge koristi za vašu kosu. Međutim, ako ste u misiji oporavka oštećene kose, potrebno je i da izbegavate prekomernu toplotu i agresivne tretmane, ali i da redovno skraćujete krajeve, kako biste održali kosu zdravom i smanjili lomljenje vlasi.

Vratite život oštećenoj kosi!

Zatvoreno za komentare.