Kako izbeći da puder puca na licu

Kako izbeći da puder puca na licu

Magična svojstva pudera prikrivaju sve nesavršenosti na licu i dovode u prvi plan vašu lepotu. Međutim ponekad se dogodi da puder na koži ne izgleda privlačno, šta više deluje izbrazdano i ispucalo.

Foto: Shutterstock

U čemu je problem?

Ključ postizanja besprekornog izgleda pudera na licu je u dobroj osnovi. Ukoliko vaše lice nije adekvatno pripremljeno za nanošenje pudera, on na njemu ne može da izgleda lepo.

Mrtve ćelije kože koje nisu uklonjene pilingom i dehidrirana koža, upijaju puder poput sunđera i koža na kojoj se on nalazi deluje kao žedna zemlja koja čeka kišu.

Kako izbeći loš nanos pudera?

Temeljno čišćenje lica

Svakodnevna rutina čišćenja kože lica ključna je za lepu i negovanu kožu, bez tragova mrtve kože. Stručnjaci preporučuju da je dva puta dnevno sasvim dovoljno čistiti lice, sem ako imate problematičnu kožu sklonu aknama. Čišćenje se savetuje blagim sredstvima na dnevnoj osnovi, dok je jednom nedeljno poželjan piling lica.

Hidratacija lica

Kako bi izbegli suv izgled lica nakon nanošenja pudera pobrinite se da ono bude adekvatno hidrirano. Posebno obratite pažnju na regiju oko očiju, usana i na čelu, koje su najvidljivije kada je suvoća u pitanju. Hidratantne kreme i tonici treba da budu vaše tajno oružje naročito u hladnijim danima za negu lica.

Ulje za lice

Kako bi se dodatno izborili sa problemom suve kože sklone perutanju iskoristite ulje za lice. Nekoliko kapi biće sasvim dovoljno kako bi vaša koša bila dovoljno elastična, nahranjena i spremna za nanošenje pudera.

Dobro utapkajte puder

Pri nanošenju pudera pobinite sa da blago vlažnim sunđerom za šminkanje dobro utapkate svaki pedalj lica. Dakle bez poteza razmazivanja i višeslojnih nanosa koji će nesumnjivo pre ili kasnije da popucaju na vašoj koži.

Uklonite višak

Ako vam se čini da ste preterali sa količinom pudera, nema mesta za zabrinutost. Jednostavno iskoristite sunđer za šminkanje, i blagim potezima uklonite višak. Sve što nije potrebno na licu, ne treba tamo ni da bude, a višak pudera naročito.

Izbegavajte previše pudera na regijama gde postoje fine linije

Suprotno mišljenju pripadnica lepšeg pola da je sve fine linije na licu neophodno prekriti puderom, stručnjaci savetuju da je manje zapravo više. Sve regije na licu na kojima su prisutne fine linije potrebno je tretirati štedljivo, na samom kraju nanošenja pudera na ostatak lica.

Zatvoreno za komentare.