Ko su konzumentkinje estetske medicine?

Ko su konzumentkinje estetske medicine?

Poznati smo po tome da prvo osudimo bilo kakve novine, pa da se tek kasnije o njima informišemo. Savremene žene su najčešće žrtve brojnih predrasuda. 

Ako su mlade i uz to lepe onda verovatno nisu pametne i stručne, ako su gojazne kako su to sebi smele da dozvole, ako su mršave onda sigurno pate od nekog oblika poremećaja ishrane. One koje su samostalne i jake najčešće budu etiketirane kao feministkinje, ako imaju mlađe partnere kugoarke su, ako su ti partneri stariji sponzoruše su i ovako bismo mogli do sutra da ređamo predrasude i da ne stignemo do trećine liste sa kojima su savremene žene suočene svakoga dana.

Od silne želje da svoje postojanje opravdaju i da svoj izgled sačuvaju žene često i od svojih najbližih kriju na koji način se neguju i zadržavaju svoju mladost. A estetska medicina je upravo to – savremena nega lica i tela prve klase.

Slike koje svakodnevno viđamo na ulicama ili ne-daj-Bože po klubovima, mladih devojaka i žena, sa usnama kao da su prošle kroz osinjak, neproporcionalno velikih grudi, a preterivanje u neukusu samo potkrepljuje tezu da su sve korisnice estetske medicine plastične, iskompleksirane žene koje samo traže najkraći put do bogatog muža i tako predrasude nastavljaju da žive. Ali hajdemo redom.

Kao prvo oko plastike da se na startu razumemo u estetskoj medicini materijali mogu biti i potpuno prirodni, prirodno se u telu razgrađuju i upravo zbog toga im je ograničen vek trajanja na par meseci do par godina, a nikako ne daju veštački izgled.

Takva estetska medicina ne menja naš lični opis već samo pomaže u održavanju našeg mladalačkog izgleda što duže i potpomaže prirodi da istakne ono najlepše na nama. Što se tiče gore navedenih predimenzioniranih usana, grudi, zadnjica i svega da vas pitam da li je ikada ijedna upotreba ukinula zloupotrebu? To su uglavnom plastični materijali koji vrlo retko mogu da izgledaju prirodno, ali o tome pišemo u drugim tekstovima.

I verovali mi ili ne nekim ljudima se zaista sviđa oredimenzionirasnost ("sviđa" i u sidlu da bi ženili takve žene, a ne samo provodili "plave noći u satenu"), a o ukusima ne vredi raspravljati. Da se razumemo oko još jedne stvari sve žene koje propagiraju samo i isključivo prirodan izgled se većinom šminkaju, farbaju svoje sede izrastke, stavljaju na nokte trajne gelove, odlaze po implante i plombe kod zubara i kakvi su to dvostruki standardi - sede smeju da se boje i to je prirodno i normalno, ali bora ne sme da se blokira to je neprirodno pa čak i nemoralno...

Još jedno od čestih pitanja je da li ako nešto na sebi uradim jednom to moram stalno? A odgovor bi bio da li kose kod frizera farbate jednom u životu, stomatolozi na svoje plombe daju doživotnu garanciju ili da li idete u teretanu samo jednom i nikada više?

Ne postoji jednokratna nega, devojke kreću da se neguju od puberteta i neguju se da se ne lažemo dok su žive. I da ne budem kao političari da ovoliko pišem, a ne odgovorim ko su te žene koje su konzumentkinje estetske medicine – one su samostalne i samosvesne žene od ranih dvadesetih do čak osamdesetih godina života.

One su advokatice, lekarke, novinarke, profesorke, učiteljice, frizerke, kasirke, vaše poznanice, drugarice, devojke, žene, sestre, majke i bake. Nisu robovi predrasuda, vrlo su dobro informisane i rešene su da sebi produže ne samo životni vek nego i mladoliki izgled... Jasno je da od kada je sveta i veka vlada potraga za eliksirom mladosti, 21. vek nam taj eliksir donosi uz pomoć nauke i kroz estetsku medicinu i na tome mu beskrajno hvala...

ass dr spec Kristina Davidović

Zatvoreno za komentare.