Koliko su tetovaže zaista seksi i gde je prava mera?

Tetovaže se "nose" i na svetskoj i na domaćoj javnoj sceni. Ima poznatih imena koje su skoro celo telo pokrile crtežima. A ima li prave mere kada je tetoviranje u pitanju i da li su tetovaže zaista seksi?

Rijana

Foto: Instagram

Rijana je među najvećim ljubiteljima tetovaža u svetskom šou-biznisu. Ponekad ih u potpunosti pokaže, a nekada odećom pokrije većinu njih, pa kada se skine, mnoge iznenadi brojem crteža na svom telu.

Anđelina Žoli

Foto: Instagram/screenshot

Strastveni ljubitelj tetovaža je Anđelina Žoli. Najveća njena tetožava nalazi se na leđima. Da li tetovaže lepe izgledaju ili ne, da li su seksepilne ili ne? Odgovor na ovo pitanje je poput onog vezanog za modu.

Da li neko ima stila ili ne, da li se dobro oblači ili ne, zavisi od toga koliko odeću usklađuje sa samim sobom, koliko odbija da po svaku cenu prati trendove i da li garderobu bira po svojoj meri.

Ko se tetovira jer zaista voli tetovaže i ko ih "nosi" jer za njega imaju posebno značenje, a ne ide u salon za tetoviranje zbog trendova, onda i "dobro izgleda" sa njima.

Viktorija Bekam

Foto: Instagram

Viktorija Bekam je tetovažavama ukrasila ruku. A kada su tetovaže u pitanju, kod njih je veoma bitan psihološki momenat. Stručnjake veoma zanima emotivna pozadina crteža, i smatraju da su one prikaz naše predstave o svom telu.

Mišljenja su na ovom polju dosta podeljena, neki tvrde da tetoviranje može da poprimi i izuzetno negativan aspekt, a neki u njemu vide samo način umetničkog izražavanja, a osobe sklone tetoviranju ocenjuju kao izuzetno osetljive i empatične.

Kendal Džener

Foto: Youtube/screenshot

Pojedine svetske javne ličnosti biraju krajnje nesvakidašnja mesta za tetoviranje. Među njima je manekenka Kendal Džener koja je tetovirala unutrašnju stranu usana, a tetovažu je prikazala pre nekoliko meseci u emisiji Elen Dedženeris.

Zlatna devojka Stefana Veljković

Foto: Instagram

Tetovaže voli i Stefana Veljković koja je ove godine sa reprezentacijom Srbije osvojila zlato na Svetkom prvenstvu u odbojci za žene u Japanu. Ima ih na rukama, leđima, grudima.

Centralna je motivisana srebrom sa Olimpijskih igara 2016. u Riju, pa možda i zlato sa SP-a bude motivacija za novu "sliku".

A vi?

Volite li vi tetovaže ili ne?

Pročitaj još