Kosa kao sa reklame - očekivanja i realnost

Kosa kao sa reklame – očekivanja i realnost

Kosa u reklami uvek izgleda savršeno - sjajno, lepršavo, jako... No, čak i kada je slučaj o najlepšim ženama sveta koje imaju svakodnevno profesionalnu negu, znamo da je to prilično nemoguće. Pa, šta se onda krije iza svega?

Foto: Shutterstock

Istinu je otkrila australijska frizerka Sara Ladlou, koja je na svom nalogu objavila jednu od scena iza kamere na kojoj vidimo kako zapravo dolazi do efekta "vetar u kosi".

Jednostavno je, umesto vetra - koristi se lak za kosu, i to na litre!

Ova frizerka iz Sidneja podelila je snimak na kome priprema manekenku za reklamu, a uprkos tome što vidimo delić tajne, nismo dobili priliku da saznamo sve - Sara nije želela da otkrije kako je tačno uspela da napravi tako savršenu frizuru.

"Kada bih vam to rekla, morala bih da vas ubijem", rekla je kroz smeh, pa ipak odala neke detalje:

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sarah Laidlaw ✂️Hair + Makeup? (@sarahlaidlaw) дана

"Želela sam da se manekenka fokusira na svoje lice, umesto da vodi računa o tome kako će da prebaci kosu tokom snimanja. Najpre napravim konstrukciju u kosi, a potom preko nje prebacim kosu", rekla je.

Za ovu "kreaciju" bila su joj potrebna dva sata, a tvrdi da se frizure za reklame usavršavaju i po pet sati.

Sara je akcentovala da žene zapravo nemaju predstavu koliko truda i "pojačanja iza scene" iziskuje svaka frizura koju vidimo u reklamama za prizvode za negu kose.

Primera radi kosa manekenke sa pomenutog snimka Anđele Li u običnom, svakodnevnom životu jeste lepa, ali ne toliko kako to izgleda na reklami.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели A N G E L A V R G O C (@angelelelee) дана