Kako da rešite problem naelektrisane kose

Kaže se da je kosa ukras svake žene. Ali, u trenutku kad kosa zahvaljujući elektricitetu dobije "krila", može i te kako da vam pokvari raspoloženje.

Ako imate problem sa naelektrisanom kosom, trik jednog frizera će vam pomoći da za čas popravite frizuru, zaustavite elektricitet i izgledate savršeno.

Ako ste napolju ukrotite elektricitet sa sa samo dve vlažne maramice. Idealne su one koje u sebi imaju malo kokosovog ulja, ali mogu i obične. Bitno je da se s njima pređe donji deo kose koji se elektriše i da se izbegne teme kako kosa ne bi izgledala masna.

3 trika da unapred sprečite elektricitet

1. Ako imate srednje ili jako gustu kosu, perite kosu kao i obično, ali kad stavite regenerator rasčešljajte kosu s četkom sa širokim zupcima. Nemojte u potpunosti isprati kosu, nego ostavite malo regeneratora na kosi koji će sprečavati vlagu iz vazduha da se apsorbuje na vlasima kose i da je podiže.

2. Nemojte svakodnevno prati kosu. Ako imate masnu kosu perite je svaki drugi dan, a ako imate suvu, onda dva puta nedeljno. Koristite masniji šampon bez sulfata koji neće uništiti prirodna ulja na kosi. Iako niste oprali kosu, to ne znači da ne možete pre izlaska iz kuće uzeti malo regeneratora u ruke i prstima lagano proći kroz donji deo i vrhove kose, što će smanjiti elektricitet.

3. Nakon što ste bili u salonu, razmislite o kupovini nekog od profesionalnih preparata s kojima ćete produžiti tretman kose koji ste dobili i na taj način održati frizuru što je duže moguće. Možete i u prodavnici uzeti neki šampon bez sulfata koji isušuje kosu.

Pročitaj još